Ma 2020. 06. 07.,
Róbert napja van

Utazz el! Éld át! Írd meg!

EXPLORERS WANTED! Keressük a világ legbátrabb utazóit, legvadabb fotóit / videóit, legvagányabb bloggereit. Jelentkezni az info@explorergroup.hu e-mail címen lehet.

A felfedezők köztünk vannak!

  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.

Ausztrália, a „Kincses Sziget”

2014-05-05 | Utoljára módosítva: 2014-05-05 09:49:29

Egy sziget, egy ország, egy kontinens... Akármilyen vonatkozásban is gondoljunk rá, Ausztrália óriási. A hely esszenciája a sokszínűségben rejlik: sivatagok, korallzátonyok, hatalmas kiterjedésű erdők, hófedte hegycsúcsok és olvasztótégely jellegű multikulturális városok kavalkádja színesíti.

Időpont: 2014.06.16 – 27.

Utazás: menterend szerinti járattal

Szállás: 4**** & 5***** szállodákban

Ellátás: teljes panzió

Létszám: 6 fő

Tervezett menetrend:

OS 718 W 16JUN 2 BUDVIE HK1 2A 0700 0745

CI 064 N 16JUN 2 VIETPE HK1 1 1135 0605+1

CI 051 N 17JUN 3 TPESYD HK1 2 2300 1015+1

CI 052 N 25JUN 3 SYDTPE HK1 1 2210 0555+1

CI 061 N 26JUN 4 TPEFRA HK1 1 2330 0650+1

LH1334 W 27JUN 5 FRABUD HK1 1 0720 0855

A legtöbb ausztrál a part menti városokban él. Valójában Ausztrália a 18. legurbanizáltabb ország a világon, a lakosság 70%-a a 10 legnagyobb városban él, ráadásul ezeknek a településeknek a hangulata igazi móka és kacagás. Sydney egy napsütötte kikötő város, amely ragyogó egyvelege a strandoknak, butikoknak és bároknak. Melbourne pedig a művészetek, a sikátorok és az Australian Rules futball káprázatos színhelye. Ausztrália szakított az angolszász kulináris hagyományokkal, aminek a multikulturális fúziós konyha vette át a helyét, mivel remekül ötvözi az európai technikákat az ázsiai alapanyagokkal. A Mod Oz' (Modern Ausztrál) - ahogy a helyiek nevezik - és a tengeri fogások vezető szerepet töltenek be ebben. Természetesen még mindig megtalálható a marha, a bárány és a csirke is a hagyományos ausztrál BBQ-ban. Ráadásul a sörön kívül az ausztrál borok világklasszisnak számítanak: a Shirazt, a Semillont és a Sauvignon Blanct a hűvösebb klímájú Tamar-völgyből nem lehet kihagyni a kulináris élvezetekből.

1. nap (jún. 16.): Indulás Budapestről menterend szerint, Bécsben átszállás

2. nap (jún. 17.): Érkezés Tajpejbe

A Sydneybe induló járatig városnézés és / vagy pihenés a repülőtéren (zuhanyozási lehetőség).

3. nap (jún. 18.): Üdv Sydneyben!

Sydney Ausztrália legnagyobb és leghíresebb városa. Csodálatos strandok, ikonikus épületek, történelmi vidékek, díjnyertes éttermek kísérik az idelátogató turistát, és a város egyben a vibráló kultúra otthona. A Sydney Harbourból lélegzetelállító kilátás nyílik a békés és nyugalmat sugárzó Hyde Parkra és a Royal Botanic Gardensre is. Sydney mindenkinek tartogat valami különlegességet. A pompás helyen fekvő Four Seasons Hotel Sydneyből fantasztikus kilátás nyílik a Sydney Harbourra, ráadásul a szálloda a város vibráló bevásárló- és üzleti negyedében helyezkedik el. Élvezze a kikötői panorámát, kényeztesse magát egy luxus spa kezeléssel és fedezze fel a híres Rocks negyedet! A szállodába való megérkezés és felfrissülés után, rövid séta a hotelból a kikötő pereméig, ahol a lenyűgöző GHOST nevű yachttal sétahajókázás és közben ebédet. Sydney leggazdagabb házai a kikötő mentén helyezkednek el olyan exklúzív zugokban mint a Vaucluse, Point Piper és Darling Point a keleti külvárosban, valamint Mosman az északi parton. Még a korábbi munkásosztálybeli Balmain is, ami a nyugati oldalon található, ma már a város legkívánatosabb részei közé tartozik. Agyaglövészeti és rövid kajakozási lehetőség. Vacsora az ANANAS Bar & Restaurantban, ahol Sydney legjobb halételeit, söreit és borait kínálják. Az étterem a város egyik legújabb büszkesége.

4. nap (jún. 19.): Sydney felfedezése

Reggeli után felmászunk a Sydney Harbour Bridge tetejére! Életre szóló élmény! Amíg fent vagyunk a híd tetején, ne felejtsünk el mosolyogni, mert a fejünk felett köröző helikopterből profi fotós örökíti meg ezt a felejthetetlen pillanatot. A kaland után Harleyval elkeressük a Bondi Beach-et is, és kis szerencsével Sydney életmentőivel együtt hasíthatjuk a hullámokat még ebéd előtt, melyet a kellemes North Bondi Fish Restaurantban töltünk el, miközben elénk tárul a strand látképe. A kényelmes ebéd után Sydney felhőkarcolóinak nyomába eredünk, hogy a környező strandokat madártávlatból is szemügyre vehessük ebben a különleges városban. Csatlakozzunk a Sydney-siderekhez az IVY Poolbar-ban! Sydney éjszakai életének egyik legkiemelkedőbb állomása az IVY pompás bárjaival és éttermeivel, melyek minden igényt kielégítenek és minden izlésnek megfelelnek. Élvezzük a kikapcsolódást a Pool Bar-ban, majd vacsora a Uccelloban.

5. nap (jún. 20.): Az ország esszenciája

Ez a fantasztikus nap a szállodából indul, és nyugatra indulunk a part mentén a Great Dividing Range of Australia felé. A hátunk mögött hagyva a Blue Mountains-t belépünk a Nemzeti Parkba, hogy megismerjük Ausztrália egy eldugott kis zugát. A reggeli teánkat a hegyek lábánál fogyasztjuk el, majd behatolunk a rejtett völgyben húzódó erdőbe vadon élő kenguruk után kutatva. Ezután a régi Aboriginal területet látogatjuk meg, ahol érdekes sziklaképződményeket, különös növényeket és a vadvilágot is felfedezzük. Az egyedi kis falu, Leura környékéről Katoomba felé haladunk, ahonnan a nagyszerű Jamieson-völgyre, Ausztrália Grand Canyonjára és a Három Nővérre pillanthatunk rá. A rövid távot vasúton tesszük meg, amely a világ egyben legmeredekebb kötött pályás vonala is: az 52 fokos lejtésű pálya 415 métert ereszkedik lefelé az ősi esőerdőbe. Körbesétálva felfedezzük a völgy érdekes világát, miközben oposszum és hangyászsün után kutatunk, és a legkülönfélébb madarakat hallgatjuk a közelünkben énekelni. Finom ebédünket az Echos Eco Lodge-ban töltjük el Katoombában, majd elhagyjuk a Nemzeti Parkot és a 2000-es Olimpia színhelye mellett elhaladva visszatérünk a városba. Vacsora a Sydney Harbourban lévő Café Sydneyben. Más városok ölnének ezért a kilátásért: a kék vízen úszó kompok, a híres híd és a csodálatos Opera House páratlan látványt nyújtanak. A bisztro legalább olyan friss és szellős, mint a hozzá tartozó terasz!

6. nap (jún. 21.): Irány az Uluru!

Egy könnyed reggeli után a repülőtér felé indulunk, hogy elrepüljünk a híres Ayers Rockhoz, az Uluruhoz. Az Ayers Rock kétség kívül Ausztrális elsőszámú látványossága. Az óriási homokkő egy igazi monolit, ami az Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Parkban található az Északi terület dél-nyugati sarkánál, közel a kontinens geográfiai közepéhez. A monolit hatalmas, eléri a 350 méteres magasságot is, és a föld alatt még tovább terjeszkedik a mélybe. Habár létezik néhány hasonló képződmény is, mint a Olgák és a Mount Augustus Nyugat-Ausztráliában, de az Uluru az egyetlen ilyen jellegű egységes monolit.Az Uluru környékén, amely a Világörökség része, 10000 éve különböző törzsek éltek. Az 1870-es évekig fehér ember nem járt a környéken. Végül William Gosse nevezte el az Ulurut Henry Ayers után Ayers Rocknak, aki akkoriban Dél-Ausztrália főkormányzója volt. Ma a Pitjantjatjara Aboriginalok birtokolják az Ayers Rock környékét. Miután megérkezünk az Ayers Rock repülőtérre, egy gépjármű vár bennünket, hogy elvigyen Sails-be, a Desert Resortba. Bejelentkezés után egy könnyű ebédet fogyasztunk el a szálloda éttermében, majd belevetjük magunkat a délutáni programokba, miközben felfedezzük Ausztrália esszenciáját. Az Outback, vagyis a Red Centre környékét bejárva a Föld egyik leginkább bámulatba ejtő vidékét fedezhetjük fel. Közben azt is megtudjuk, hogyan alakultak ki ezek az egyedülálló képződmények. Felettünk millió csillag ragyog fel az égbolton, és azt a csodálatra méltó élővilágot is szemügyre vehetjük, amely a gyakran kietlen Outback területén is képes megélni. 

Tevegelés naplementekor

A közép ausztrál sivatagot legjobb egy teve hátán felfedezni a sivatagban. A tevék ugyanis az ideális "útitársak" a hőségben és a száraz klímájú Ausztrália belsejében. A 19. század folyamán kerültek az országba ezek az állatok, és az elsődleges közlekedési "eszközként" használták őket egészen addig, amíg az utakat és a vasutat fel nem építették. Ma nagyjából 200000 egypupú dromedár él a vadonban. Csak néhányat használnak ma is az emberek, többnyire a sivatagban tett túrázások alkalmával. Kóborolás egy órán át a barátságos teve hátán a vörös homokban, és közben feledkezzünk bele a csodálatos Uluru és Kata Tjuta látványába, megcsodáljuk, ahogy színüket változtatják a naplementében. Eközben a vezetőink megismertetik velünk a sivatag flóráját és faunáját is. Alkonyatkor térünk vissza a farmra, ahol a különböző üdítőitalokat és ételeket élvezhetjük, és a híres frissen sütött sörkenyeret is megízlelhetjük.

A csend hangjai - vacsora a sivatagban

A csend hangjai élménycsomag keretében szendvicseket és behűtött pezsgőt szolgálnak fel, miközben az elénk táruló Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Park látványában gyönyörködhetünk. Amint a Nap lenyugszik és a sötétség mindent körbeölel, hallgassuk a didgeridoo hangját és figyeljük, ahogy az Aboriginal kultúra egy tradicionális tánc keretében elénk tárul ezen az isten háta mögötti vidéken a végtelen égbolt alatt. Ahogy az éjszakai égbolt életre kel, szolgáljuk ki magunkat a bozótos ihlette büfé vacsorával, amely olyan étkeket tartalmaz, mint a krokodil, a kenguru, a barramundi és a quandong. 

7. nap (jún. 22.): Sivatagi ébredés

Az elhagyatott homokdűnék közé utazni messze a tömegből, és az Uluru és a Kata- Tjutanak a páratlan látványát élvezni napfelkeltekor egy életre szóló élmény. A szakértő idegenvezetőnk kíséretében a Sivatagi ébredések élménycsomag bemutatja a természetes és kulturális látványosságait e figyelemre méltó tájegységnek. A túra ráadásul tartalmaz egy tradicionális Bushman reggelit is, egy vezetett 4WD túrát, és a Cultural Centre és a Mutitjulu Waterhole-ba való látogatást is, valamint a transzfert a szállodába való visszaúton. A túra napfelkelte előtt 1 órával indul. 

Indulás Port Douglas-ba

A repülőjárat a nap folyamán később indul Port Douglas és a Nagy-korallzátony felé. Miután megérkezünk a Cairns repülőtérre, a transzfer közvetlenül elvisz a hotelba, a Pullman Sea Temple Port Douglas-ba. Bejelentkezés és felfrissülés után megtekintjük Port Douglas-t, majd egy kellemes vacsorát töltünk el az egyik legnépszerűbb étteremben a Salsa Bar & Grill-ben.

8. nap (jún. 23.): Szabadidő

Ez a nap a pihenésről és a feltöltődésről szól, a parton való sétáról és a napfény élvezetéről. A reggeli, az ebéd és a vacsora is a program része.

9. nap (jún. 24.): A Nagy-korallzátony

Reggeli után útra kelünk és yachton fedezzük fel a Nagy-korallzátonyt. Ausztrália egyik leginkább figyelemre méltó természeti kincse kétség kívül a Nagy- korallzátony, amely lélegzetelállító szépségén túl ráadásul egyben a világ legnagyobb korallzátonya is. A zátony élővilága rendkívül gazdag, és a több mint 3000 egyéni zátonyból felépülő korallrendszer valójában több száz festői kis trópusi szigetecskéből tevődik össze, köztük néhány bolygónk legszebb arany színű homokos tengerpartjával büszkélkedhet. A Nagy-korallzátony egyike a világ hét természeti csodájának. Ha messzebbről csodáljuk meg, minden kétségünk elillan, hogy miért is számít annak. Nagyobb, mint a kínai Nagy Fal, és az egyetlen élő képződmény, amit az űrből is lehet látni. A zátony 2300 kilométeren át húzódik Queensland partjai mentén, és több mint 2900 zátonyt ésnagyjából 940 szigetet foglal magába. A Nagy-korallzátony által felölelt tengeri park kiterjedése eléri a 345000 négyzetkilométert is, ami ötször nagyobb, mint Tasmánia, illetve nagyobb mint az Egyesült Királyság és Írország együttvéve. A zátony mérhetetlenül változatos. Több mint 1500 halfajnak ad otthont, 411 féle kemény korallnak, és a lágy korallok egyharmada is itt él. A cápák és ráják közül 134 faj fordul meg vizeiben, a világ hét veszélyeztetett tengeri teknőse közül hat itt található, valamint több mint 30 tengeri emlős faj, köztük a dugong is. Több mint 3000 féle puhatestű és több ezer különböző szivacs, féreg és héjas állat, 630 féle tüskésbőrű (tengeri sün és tengeri csillag) fordul elő vizeiben. A zátony ad otthont 215 madárfajnak, melyek közül 22 tengeri madár. Egyedülálló értékei miatt a Nagy-korallzátony a természeti Világörökségünk része, és annak mind a négy kritériumának megfelel. Ahogy átutazunk e bámulatos területen, az idegenvezető igazán látványos részekre fogja felhívni figyelmünket, érdemes résen lenni! A sznorkelezés, úszás, horgászat vagy csak a napsütés élvezete mind olyan élményeket nyújtanak, amiket soha nem fogunk elfelejteni. Chefünk egy pazar ebédet fog elkészíteni a fedélzeten, ami helyi tenger gyümölcseiből és salátából áll, amihez sört és bort szolgálnak majd fel. A nap végén a híres Nautilus étteremben vacsorázunk, ahol egy felejthetetlen élményben lehet részünk az ikonikus Port Douglas-ban, ami tökéletes hely az ünneplésre.

10. nap (jún. 25.): Elutazás Port Douglas-ból és Ausztráliából

Reggeli után teszünk még egy rövid sétát a part mentén, ahol már vár ránk a Cairns repülőtérre tartó transzfer. Nem egy átlagos, hanem egy igazán látványos utazásban lesz részünk, ugyanis helikopterrel repülünk át az esőerdő és a csodálatos strandok felett Port Douglas-ból Cairns-ba. Cairns-ból elutazás Sydneybe, majd továbbutazás Tajpejbe.

11. nap (jún. 26.): Érkezés Tajpejbe

A Frankfurtba induló járatig városnézés és / vagy pihenés a repülőtéren (zuhanyozási lehetőség)

12. nap (jún. 27.): Hazaérkezés Budapestre

Részvételi díj*: 2.662.000,-Ft / fő

Baleset, Betegség és Poggyászbiztosítás: 14.100,- Ft / fő

Nemzetközi repülőjegy irányár illetékkel turista osztályon: 434.000,-Ft / fő

Nemzetközi repülőjegy irányár illetékkel business osztályon (Európán belüli szakaszok turista osztályon):1.122.000,- Ft / fő

Belföldi repülőjegy irányár illetékkel turista osztályon: 363.000,- Ft / fő

Vízum Az evisitor vízum térítésmentes

*Étkezések alkalmával az italok árát nem tartalmazza a részvételi díj

Az ajánlat 1 AUD = 215 HUF árfolyamig érvényes

Sorry, you need to install flash to see this content.