Ma 2024. 05. 21.,
Konstantin napja van

Utazz el! Éld át! Írd meg!

EXPLORERS WANTED! Keressük a világ legbátrabb utazóit, legvadabb fotóit / videóit, legvagányabb bloggereit. Jelentkezni az info@explorergroup.hu e-mail címen lehet.

A felfedezők köztünk vannak!

  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'exptravel'@'localhost' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = '', created = 1716300142, expire = -1, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = 'relevant_content:cikkek:explorert:hu:r.1:http://travel.explorerworld.hu/cikkek/az-amazonas-medence-es-az-esoerdok-vilaga' in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/includes/cache.inc on line 109.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'exptravel'@'localhost' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = '', created = 1716300142, expire = -1, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = 'relevant_content:hirek:explorert:hu:r.1:http://travel.explorerworld.hu/cikkek/az-amazonas-medence-es-az-esoerdok-vilaga' in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/includes/cache.inc on line 109.

Az Amazonas-medence és az esőerdők világa

2013-03-04 | Utoljára módosítva: 2014-01-22 22:16:00

A dél-amerikai kontinens északi részén, az Egyenlítő mentén terpeszkedő Amazónia a világ leghatalmasabb esőerdeje, Földünk egyik leggazdagabb ökológiai kincsestára. A kedvező körülmények miatt az esőerdőt hihetetlenül gazdag és változatos növény-, illetve állatvilág népesíti be. Itt él többek között a "lebegő drágakőnek" is nevezett kolibri, a hangosan kiáltozó bőgőmajmok és a magányosan vadászó jaguár is. 

 

BRAZÍLIA - AMAZONAS ESŐERDŐK 

 

Időpont: 2014. február 14-23.
Utazás: menetrend szerinti járattal Budapestről
Szállás: 4**** szállodákban, Manausban és Rióban
www.tropicalhotel.com.br,  www.amazonclipper.com.br, www.copacabanamar.com.br 
Hajó: Amazonclipper Premium kiránduló hajón 3 éjszaka teljes ellátással, 2 fős kabinokban
Ellátás: Teljes panzió a repülőjáratok függvényében
 

 

Programterv:

1.nap: Találkozó délután a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, elutazás Budapestről. Éj a repülőn.

2.nap: Érkezés Rio átszállással Manausba az Amazonas övezet fővárosába a déli órákban. Az ebédet követően pihenés a szállodában. Vacsora szintén a Tropical Manaus Eco Resortban. 

3.nap: Reggelit követően kijelentkezés a szállodából. Délelőtt városnézés: a Sao Sebastiano tér, Rio Negro Palota, úszó kikötő, óratorony, Matriz tér, katedrális, piac, Operaház és a kereskedelmi övezet „turistacsapdáival” ismerkedünk. Egy gyors ebéd következik és behajózunk az Amazonclipper bárkára. Indulás 14.30-kor. A személyzet bemutatkozását követően a Rio Negro trópusi víztömeget szállító folyamterületéhez, a Pagodao folyóhoz hajózunk. Napnyugta előtt kenutúrát teszünk úgy, hogy sötétben érkezzünk vissza, közben megfigyeljük – amelyik engedi! - a pihenni térő állatokat. Vacsora közben már indulás az Acu Creek vidékére. Éj a hajón.

 

4.nap: Napkeltekor már madárlesre evezünk, majd megreggelizünk. Délelőtt helyi szakértővel gyalogtúra alatt ismerkedünk a folyamvidék növényvilágával. Látogatás egy „caboclo” családnál, ahol a helyi őslakók életével ismerkedünk. Ebéd után Piranha horgászat. Délután az Anavilhanason, a világ legnagyobb folyami, édesvizű területén haladunk tovább, 1000 km-re az óceántól. Vacsorát követően kajmán, béka, kígyó és lajhár szemlére megyünk az éjszakai vadonban, amennyiben felfedezzük őket, mert ők bennünket biztosan! Éj a hajón.

5.nap: A Novo Airao falu kézműveseivel és hajóépítő folyami rakpartjával ismerkedünk a reggelit követően. Innét a Praia Grande fehérhomokos partszakaszára navigálunk. Ha a lehetőségek és a természetes környezet engedi, akkor megmártózunk a folyóban, közben lesve, figyelve egymást! és az esőerdőt. Ebéd után kenutúra az Acajatuba tavon. A környező erdőség ad otthont a gumifának, brazil-diónak és számos pálmafának. Vacsora és éj a hajón.

6.nap: A Január-tó környékén teszünk egy kenutúrát, hogy az ébredő esőerdőből mind többet megismerjünk. Elhajózunk a folyamok – Rio Negro és Solimoes- összefolyásához, majd 11.30-kor kikötünk Manausban. Ebédet követően délutáni vásárlási lehetőség és pár órás egyéni szabad séta a folyam mentén. Vacsora után esti transzfer a repülőtérre. Indulás 00.35-kor és reggeli érkezés 05.40-kor Rio de Janeiroba.

7.nap: Érkezést követően transzfer a belvárosba. Reggeli a szállodában. (A csomagokat a szállodában hagyjuk) Indulás a kikötőből 08.45 órakor. Hajókázás a festői Trópusi-szigetek öblébe Sepetiba: halászfalu, brazil szkúnerek és ebéd a festői pálmafák alatt. Ebéd a szigeten. Érkezés Rióba kora este és vacsora a szállodában.

8.nap: Városnézés helyi idegenvezetővel. Cukorsüveg-hegy, Urca és a belváros. A Corcovado hegy a Nemzeti Parkkal és a Krisztus szoborral. Délután pihenés, fürdés, napozás. A világhírű Copacabana strand kínálta szolgáltatások élvezete egyénileg. Grill vacsoraest a szálloda közelében: a Carretao Ipanema BBQ és Táncest megtekintése.

9.nap: Délelőtt egyéni szabadprogram a világ egyik leghíresebb strandja a Copacabana mentén.. Kijelentkezés a szállodából dél körül, majd ebéd és teszünk egy panoráma utat komppal és busszal a Riói-öbölben. Niteroiban megtekintjük a Niemyer Művészeti Múzeumot. Visszautazás a 14 km hosszú Rio-Niteroi hídon. A Porcao da Ilha vacsorát követően transzfer a repülőtérre és hazautazás. Éj a repülőn.

10.nap: Érkezés a délutáni órákban Budapestre.

Részvételi díj: 493.000,- Ft/fő + repülőjegyek illetékkel

Egyágyas felár: 137.000.-Ft

A részvételi díj tartalmazza:

A szállásokat kétágyas szobákban és a premium kabinokban a hajón, a transzfereket, étkezéseket, városnézéseket, a 3 éjszakás hajóutat, a Rio de Janeiro városnézést, az öbölkirándulást, a Trópusi-sziget hajókirándulást, az összes program szerinti belépőt, a kötelező helyi és városi idegenvezetőket. 

A csoportot Magyarországról idegenvezető kíséri.

BBP biztosítás: a részvételi díjban

A nemzetközi repülőjegy ára: 155.000,-Ft/fő 

+ 103.000.-Ft/fő illeték

A Sao Paolo-Manaus-Rio de Janeiro repülőjegy ára: 93.000,.Ft/fő illetékkel együtt

A repülőjegyek összesen: 351.000.-Ft/fő

Repülőjegy sztornóbiztosítás a jegy árának 4%-a megrendeléskor fizetendő.

Összes fizetendő: 844.000.-Ft/fő kétágyas elhelyezéssel

Jelentkezés az útra

Az Amazonas-medence és az esőerdők világa

A jelentkező adatai

Sorry, you need to install flash to see this content.