Ma 2024. 05. 21.,
Konstantin napja van

Utazz el! Éld át! Írd meg!

EXPLORERS WANTED! Keressük a világ legbátrabb utazóit, legvadabb fotóit / videóit, legvagányabb bloggereit. Jelentkezni az info@explorergroup.hu e-mail címen lehet.

A felfedezők köztünk vannak!

  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'exptravel'@'localhost' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = '', created = 1716298308, expire = -1, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = 'relevant_content:cikkek:explorert:hu:r.1:http://travel.explorerworld.hu/cikkek/csapatepito-programok' in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/includes/cache.inc on line 109.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'exptravel'@'localhost' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = '', created = 1716298308, expire = -1, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = 'relevant_content:hirek:explorert:hu:r.1:http://travel.explorerworld.hu/cikkek/csapatepito-programok' in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/includes/cache.inc on line 109.

Csapatépítő programok

2013-02-01 | Utoljára módosítva: 2013-02-13 10:54:58

A követlező programokat ajánljuk figyelmükbebe: íjászat és stratégiai gondolkodás, harcművészeti foglalkozás, GasztroMánia projektmenedzsment, pozitív gondolkodás és attitűdváltás, valamitn ZEN meditációs szeminárium üzleti döntéshozóknak.

Íjászat és Stratégiai Gondolkodás

Minden üzleti döntéshozó ismeri a vízió, a vállalati célkitűzés és stratégia fogalmait. Az MBA programok könyvszagú esettanulmányai helyett, mi az íjászat eszköztárával tanítjuk meg mi a „célzás” művészete. Mit és hogyan vegyünk célba? Hogyan változik céltudatosságunk és célkitűzésünk, ha valódi versenyhelyzetben kell teljesítenünk? A program folyamán a résztvevők az íj használata mellett elsajátítják a célra-tartás helyes szemléletét, a valódi íjász-verseny keretén belül pedig próbára teszik mentális felkészültségüket. Így válhatnak a program hatására valódi stratégákká, amely a sikeres üzleti életben is páratlan előnyhelyzetet jelent.Harcművészeti foglalkozás

Árháború, vetélytárs, piaci verseny. Csupa olyan fogalom, amely az üzleti élet versengésén túl, valódi küzdelemre utal. Mit jelenthet a küzdelem, ha művészi magasságokba emeljük? Ehhez hívjuk segítségül a keleti gondolkodás, és a japán harcművészet filozófiáját, amely bizonyított módon tette sikeressé mindössze fél évszázad alatt Japán üzleti világát. A gyakorlati foglalkozást valódi formagyakorlatok, közös gyakorlás, páros és csoportos küzdelmek teszik élmény-gazdaggá és felejthetetlenné.


GasztroMánia projektmenedzsment


Hagyományos projektmenedzsment tréningeken az oktatás általában elméleti jellegű, amelyet gyakorlatokkal, szimulációkkal tesznek érthetőbbé, emlékezetesebbé. Ezen a programon a gyakorlat az elsődleges, amelynek keretébe foglaljuk az elméleti ismereteket.

Az élményprogramot egy tankonyhán vezetjük le, ahol autentikus körülmények között, kiscsoportokban főznek a résztvevők. A szokatlan környezet, a főzéshez és az előkészítéshez kapcsolódó feladatok új megvilágításba helyeznek számos, korábban hétköznapinak tekintett munkát.

A programon komplex projektfolyamatot viszünk végig a projekt kezdeményezésétől a lezárásig. Az egyes szakaszok elméleti és gyakorlati egységenként váltják egymást. Minden gyakorlati szakaszt elméleti alapozással kezdünk, ugyanakkor minden elvégzett feladatot kiértékelünk és projektmenedzsment módszertan alapján elemzünk. A PM tervezéshez, nyomon követéséhez szükséges nyomtatványokat papír alapon vagy elektronikus rendszerben kezeljük.

A program kiváló alapokat biztosít az alapvető projektmenedzsment technikák elsajátításához és rendszerezéséhez. A tematikát a PMBOK projektmenedzsment módszertan alapján alakítottuk ki.

Pozitív gondolkodás – attitűdváltó program


Üzletileg is alátámasztható bizonyított tapasztalatunk, hogy az üzleti eredményesség és hatékonyság egyik kulcseleme a mentális hangoltság, a gondolati orientáció. A pozitív gondolkodás nem hurrá-optimizmus, hanem az a gondolkodási képesség, hogy a körülményeinknek megfelelő konstruktív és cselekvés-orientált szemlélettel bírjunk a gyakran nehéz és stresszel járó helyzetekben is. A program fókuszában ennek a szemléletnek a gyakorlati elsajátítása áll.

Minden olyan csoportnak ajánljuk, ahol lényeges megismerkedni az emberi gondolkodás gyakran mechanisztikus és előre-programozott természetével. Olyanoknak, akik kíváncsiak a nyelvi és gondolati programozás, legújabb és leghatásosabb gyorstechnikáira, akik szívesen tanulják meg, hogyan lehet érzelmeinket, gondolatainkat, a konstruktivitás irányába terelni, még a legnehezebb helyzetekben is. A tréning különösen hasznos lehet minden olyan résztvevőnek, aki gyakran éri tetten magát, hogy megoldási lehetőségek helyett, a felmerülő problémák puszta tényén, és az ebből születő negatív hangulattal tölt túlságosan sok időt vagy nehezen lép túl a problémás helyzetek negatív érzelmi hatásán.


ZEN meditációs szeminárium üzleti döntéshozóknak

„Mikor japán barátommal úgy döntöttünk egy üzleti megbeszélésre, a közlekedési dugó elkerülése végett nem kocsival, hanem metróval megyünk, nyertünk egy jó fél órát. Ha hamarabb kezdünk, hamarabb végzünk gondoltam én, és már igyekeztem is a Bank Center bejárata felé. A japán barátom a Szabadság téri park egyik napsütötte padján ült, békés mosollyal az arcán, a felhőket nézte. Mit csinálsz? - kérdeztem meglepődve. Nyertünk egy fél órát, hogy lélekben is felkészülhessünk. - mondta és lehunyta a szemét, majd húsz percen át semmit nem szólt. Majd öt perccel a megbeszélt találkozó időpontja előtt hirtelen felpattant, és olyan tempóval, hogy alig bírtam utolérni, elviharzott a bejárat felé. Mehetünk! - csak ennyit mondott.”

A zen jelentése, elmélyedés. Japán meditációs forma, amelyet a modern Japán rohanó világában is előszeretettel széles körben gyakorolnak, különös tekintettel a magasabb pozícióban dolgozó üzleti döntéshozók. Módszere a figyelem-fegyelem-jelenlét hármas összhangjának megteremtése, amely nemcsak a kiegyensúlyozott lélekjelenlét hanem az eredményesség záloga is, bármilyen tevékenységet folytat is az ember. Ezért is oktatják és gyakorolják nagy sikerrel világszerte mindenhol az üzleti élet területén, nem csak Japánban, de a nyugati világban mindenhol.

A szeminárium bevezetést nyújt a zen filozófiájába és meditációs gyakorlatába, lehetőséget teremtve ezzel egy olyan mindennapi módszer elsajátítására, amely sikeresebbé és eredményesebbé teheti döntéseinket, mind a munka, mind a magánélet területén.


Kreativitás workshop


Kreativitás és Innováció. Az üzleti életben mozgók tudják milyen fontos képesség ez, és azt is milyen nehezen fejleszthető. Egy valóban kreatív csapat, amely képes a hatékony együttműködésre, és kreativitását képes jól meghatározott üzleti célok mentén kifejteni, szó szerint aranyat ér. A sok kreatív egyén, még nem garanciája a kreatív csapatnak, ehhez meg kell ismerni és fel kell tárni a kreatív alkotást serkentő csoporttechnikákat. A műhelymunka keretén belül, egy valós vagy képzelt projekt megvalósításán dolgozik az egész csapat, ahol játékos feladatokon át - amelyek segítenek feltérképezni az egyénben és a csoportban működő belső dinamikákat, erőviszonyokat, saját és csoportos határokat, korlátokat-, ismerik meg a résztvevők a kreatív csoportos technikákat. A cél, a csoportban működő kreatív potenciál felszabadítása, kibontakoztatása.

Az alkotó-csoportokban dolgozó résztvevők, gyakorlati feladatpróbákon keresztül tárják fel és tudatosítják, hogy a paradigmatikus gondolkodás, a csoportban uralkodó gondolkodási sémák és normák hogyan befolyásolják mind az egyéni, mind a csoportos hatékonyságot. Ennek eredményeként a résztvevők tudatosítják saját gondolkodási sémáikat és korlátaikat, valamint a kreativitást serkentő és gátló tényezőket. Teljesen személyre szabott valós egyéni és csoportos „probléma-feldolgozáson” keresztül, a résztvevők megismerkednek a kreatív gondolkodást serkentő klasszikus technikákkal, mint az analógia-módszer, a véletlen-generátor, a szín-módszer, vagy a vizualizáció, dobbantó-technika, menekülési-útvonal módszer, brainmapping, brainwriting, scamper, mind-mapping.

Jelentkezés az útra

Csapatépítő programok

A jelentkező adatai

Sorry, you need to install flash to see this content.