Ma 2023. 12. 06.,
Miklós napja van

Utazz el! Éld át! Írd meg!

EXPLORERS WANTED! Keressük a világ legbátrabb utazóit, legvadabb fotóit / videóit, legvagányabb bloggereit. Jelentkezni az info@explorergroup.hu e-mail címen lehet.

A felfedezők köztünk vannak!

  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'exptravel'@'localhost' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = '', created = 1701886568, expire = -1, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = 'relevant_content:cikkek:explorert:hu:r.1:http://travel.explorerworld.hu/cikkek/del-korea-0' in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/includes/cache.inc on line 109.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'exptravel'@'localhost' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = '', created = 1701886568, expire = -1, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = 'relevant_content:hirek:explorert:hu:r.1:http://travel.explorerworld.hu/cikkek/del-korea-0' in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/includes/cache.inc on line 109.

Dél-Korea

2014-03-12 | Utoljára módosítva: 2015-06-08 16:13:26

 

Hotelek Szöulban
 
3.5* Lexington Hotel (www.thelexington.co.kr) $163/szoba/éj $24/fő
  Courtyard by Marriott (www.courtyardseoul.com) $232/szoba/éj $35/fő
4* Mayfield Hotel (www.mayfield.co.kr/eng/) $232/szoba/éj $27/fő
  Lotte City Mapo (www.lottecityhotel.co.kr) $288/szoba/éj Az ár tartalmazza
 
* Az árak USD-ban értendők.
* A koreai főváros nyugati részén elhelyezkedő szállodákat ajánljuk, mert azok jóval közelebb vannak a bajnokság helyszínéhez.
* Az árak tájékoztató jellegűek, a szabad férőhelyek és a foglalás időpontjának függvényében változhatnak.

Transzfer

Transzferek Szöulban

Autóbusz (10 vagy több fő esetén) Mini autóbusz (5-9 fő) Standard autó vagy furgon (1-4 fő)

Luxusautó

(1-2 fő)

Az incheoni reptérről a szállodába vagy fordítva (egy út)  $400 $276 $193 $248
Szállodából az étterembe, majd vissza (két út, oda-vissza) $455 $276 $207 $276
Szállodából a bajnokság helyszínére (Goyang), majd vissza (10 órán belül) $800 $455 $331 $455
Félnapos transzfer Szöulon belül (maximum 5 óra) $524 $303 $248 $304
Egész napos transzfer Szöulon belül (maximum 10 óra) $663 $387 $276 $386

 

*A fenti árak USD-ban értendőek, tartalmazzák a sofőr díját, szükség esetén az autópálya és a parkoló díjat is.
*A sofőr borravalóját nem tartalmazzák.*Ha több mint 35 fő veszi igénybe a transzfert a repülőtértől a szállodáig vagy fordítva (egy út), poggyász kocsi (1 tonna) megrendelése plusz 130 USD díj fizetése ellenében lehetséges. 

Idegenvezető

$359 /idegenvezető/nap (angolul beszélő idegenvezető, maximum 10 óra) Plusz óra esetén $35 fizetendő

Túrák, programok

A túrákat angolul beszélő idegenvezető vezeti, továbbá a közlekedés, a belépő díjak és az ebéd is biztosítva van az adott napra.  

Félnapos városnézés Szöulban

Ár: 15 fő esetén $70/fő, 20 fő esetén $55 /fő és 25 fő esetén $48/fő.

1. túra: Gyeongbok Palota-Néprajzi Múzeum (*keddenként zárva), Blue House, Insadong Antique Street

  2. túra: Changduk Palota-Titkos kert (*hétfőnként zárva), Insadong Antique Street, Jogyesa templom 

Megjegyzés: királyi őrségváltási ceremónia: a Joseon dinasztiát idéző őrségváltás megtekintése a Gyeongbok Palota előtt. Hétfőn kívül minden nap megrendezésre kerül a ceremónia 10-től 15 óráig óránként. Az őrségváltás nagyjából 10-15 percig tart.  

Félnapos koreai vidéki kirándulás

Ár: 15 fő esetén $93/fő, 20 fő esetén $77/fő és 25 fő esetén $64/fő

A koreai falvak olyanok, mintha „élő múzeumok” lennének, felidézik a több száz éves múlt hagyományait, az akkori életmódot. Fazekasként, takácsként, kovácsként és kézművesekként dolgoznak a helyi emberek. A településen, amelyet meglátogatnak a túra keretében 240 tradícionális ház és egy apró amfiteátrum található, utóbbi a zenés-táncos előadásoknak ad helyet. A Nongaknori-t, a hagyoményos koreai zenei előadást minden nap megtartják, kivéve, ha esős az idő. 

Egész napos kirándulások

Ár: 15 fő esetén $176/fő, 20 fő esetén $117/fő és 25 fő esetén $105/fő

Program: hagyományos koreai falu és az icheoni kézműves falu

A vidéki falvak az évszázadokkal ezelőtti életet idézik fel. Fazekasként, takácsként, kovácsként és kézművesekként dolgoznak a helyi emberek. A településen, amelyet meglátogatnak a túra keretében 240 tradicionális ház és egy apró amfiteátrum található, utóbbi a zenés-táncos előadásoknak ad helyet. A Nongaknori-t, a hagyományos koreai zenei előadást minden nap megtartják, kivéve, ha esős az idő. Icheon kézművesiparáról és az itt termesztett rizsről híres. Állítólag ez az ország legtermékenyebb vidéke, és a hagyományos koreai kézművesipar itt maradt fenn a legnagyobb mértékben. Incheon-ban minden évben megrendezésre kerül a kézműves fesztivál. A festői táj, a lélegzetelállító hegyoldalak mellett lúgos hatású természetes meleg vízű források is találhatóak ebben a régióban. 

Egész napos program: UNESCO világörökségi helyszínek

Ár: 15 fő esetén $141/fő, 20 fő esetén $124/fő és 25 fő esetén $158/fő
Program: Changdeok Palota, Jongmyo királyi síremlék, Suwon Hwaseong erőd, Namdaemun piac

Dél-Korea területén 7 UNESCO világörökségi helyszínt fedezhetünk fel. Ezalatt a túra alatt a Szöulban, illetve annak környékén található látnivalókat csodálhatják meg. A kulturális világörökségnek számít a Changdeok Palota, Jongmyo királyi síremlék, Suwon Hwaseong erőd is. 

Félnapos program: A demilitarizált övezet és a 3. alagút

Ár: $75/fő
Program: Imjingak Park, Szabadsághíd, a 3. milleniumi alagút, a DMZ színház és kiállító terem, Dora Csillagvizsgáló (eligazítás), Dorasan Vasútállamás, egyesített falu (a kormány földet adományozott a családoknak, hogy ott telepedjenek le, de csak egyetlen utód örökölhette ezt a területet, a többieknek el kellett költözniük, ha felnőttek).

DMZ (Demilitarized Zone): A koraiai háború 1950 június 25-én tört ki, majd 3 évvel később az tűzszüneti megállapodással ért véget. Tizenhat ország csapatokat küldött Dél-Korea „megmentésére”, és további öt nemzet támogatta orvosi segítséggel. Már több mint 50 éve, hogy Korea két részre szakadt és kialakult a Koreai Köztárasaság (Dél-Korea), valamint a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (Észak-Korea). A Demilitarizált övezet, amelyet 1953 július 27-én a háború végét követően hozták létre, kettévágja a Koreai-félsziget területét. A két ország határa között kialakították ezt a 2 km széles zónát, amelyen belül mindenfajta katonai tevékenység tiltott. Ám ez az övezet nemcsak emiatt különleges: számos ritka állat- és növényfaj megtalálható a területén, így az ökoszisztéma szempontjából is rendkívül fontos. 

Megjegyzés: Nemzeti ünnepek idején és hétfőnként nem indul a túra. Maximum 30 fő vehet részt a programon, közlekedés autóbusszal, az útlevélre mindenképpen szükség lesz. 

Egész napos program: a demilitarizált övezet és Panmunjeom

Ár: $92/fő ebéd nélkül vagy $110/fő ebéddel
Program: Panmunjeom ellenőrzőpont, Bonifas tábor, tájékoztató a Közös Biztonsági Terület (Joint Security Area)

Panmunjeom a DMZ azon része, ahol aláírták az övezet létrehozásáról szóló dokumentumot. A diplomáciai kapcsolatok elősegítése miatt ezen a területen ENSZ csapatok állomásoznak.

Megjegyzések: Ünnepnapokon, valamint vasárnap és hétfőn nem indul a program. Autóbusszal való közlekedés biztosított, az útlevélre mindenképpen szükség lesz.

**: Egész napos program: 3. alagút és Panmunjeom kombinált túra: .... USD/fő ebéddel.

Előadások

Az árak tájékoztató jellegűek: a foglalás időpontjának függvényében változhatnak.
Transzfer, közlekedési eszköz nem biztosított. Ha egész napra bérelnek egy autóbuszt (maximum 10 órára) nem számítanak fel külön díjat az étterembe való utazásra sem.

Nanta

www.nanta.co.kr

Ár: $92/VIP, $76/”S” ülőhely, 62/”A” ülőhely
Időpont: 16:00, 20:00 (hétfő-péntek), 13:00, 16:00, 20:00 (szombat), 15:00, 18:00 (vasárnap és ünnepnapokon)

A „Nanta” vakmerő ütést jelent. Ilyen például egy non-verbális ritmus-előadás, amely színpadra viszi és megismerteti a közönséggel a hagyományos koreai ütőhangszereket. A koreai zenei ütem és a nyugati előadási stílus ötvözésével a Nanta egy hatalmas konyhává változtatja színpadot, ahol négy szakács készíti éppen az esküvői lakomát.

A „főzés” közben a konyhai eszközöket, fazekakat, serpenyőket, edények, kések, vágódeszka, vizes palackok, stb, ütőshangszerekként használják. Bár az előadás alapvetően a hangokra épül és csak egy pár szó hangzik el, a közönségnek így is életreszóló élményt jelent az előadás.

Miso (koreai zene)

www.mct.or.kr

Ár: $76/”S” ülőhely, $62/”A” ülőhely
Időpont: 20:00 (keddtől vasárnapig, hétfőnként zárva)

A Miso a Josean dinasztia (1392 - 1910) egyik narratív irányzata, amely a férfi és a női szerelmet állítja középpontba. A kapcsolat egészét a négy évszakon keresztül mutatja be. A hagyományos koreai tánc, zenei kultúra, a phungmulnori (népi zene ütőhangszerekkel) és a pansori (narratív vokális zene) garantáltan elbűvöl minden érdeklődőt.

Jump

www.yegam.com

Ár: $76/”S” ülőhely, $62/”A” ülőhely
Időpont: 16:00, 20:00 (keddtől szombatig), 15:00, 18:00 (vasárnap és ünnepnapokon)

A Jump a legutóbbi zenei-vígjáték, amelyet a londoni West End-ben bemutatnak, sőt a 2005. évi teltházas edinburgh-i Fringe fesztiválon is játszották. A harcművészetek és a komédia egyvelege. A komédiás nagyapa és a Tae-Kwon-do-őrült anya „harcáról” szól a Jump.

Hétfőn nincsenek előadások.

Marionette & B-boy

http://cafe.daum.net/exbboy

Ár: $42/fő
Időpont: hétfőn, illetve a hónap első és harmadik szerdáján nincs előadás.

A Marionette előadás több mint egy egyszerű bábszínház. Marionett bábuk szerepelnek a „színpadon” és különböző szerelmi történeteket játszanak el velük. Ám mielőtt bárki is aggódni kezdene, hogy túl érzelmesek az előadások, meg kell említeni, hogy lenyűgöző b-boy táncosok is fellépnek és fantasztikus show-t produkálnak. A Marionette & B-boy produkció után garantáltan lesz miről beszélgetni.  

Jégkorong Világbajnokság

Mérkőzések:

Napi jegy ára (3 mérkőzés): 22.000,- KRW (kb. 5.000,- HUF) + transzfer díj vagy taxi

http://wmia.iihf.com/en/information/#tickets

A jegyfoglaláshoz szükséges:

- Útlevélben szereplő név

- Születési dátum

- Mobil telefonszám

Hasznos információk

Hivatalos név: Koreai Köztársaság

Államforma: Köztársaság

Terület: 99 313.70 km2

Lakosság: 44 056 000 fő

Népsűrűség: 443.60 fő/km2

Időzóna: GMT+08:00

Pénznem: dél-koreai won (KRW)

Főváros: Szöul

Népcsoportok: koreai (98%), tunguz, mongol, kínai (2%)

Elhelyezkedése: A Koreai-félsziget déli felén található, északról Észak-Korea határolja, többi oldalát tenger mossa. Nyugatra a Sárga-tenger, keletre a Japán-tenger határolja. Dél-keletről a Koreai-szoroson át Japánhoz van közel. 

Éghajlat: Az ország területét többnyire hegyek borítják, melyek közül a legmagasabb a keleti parton magasodó Hallasan. Az éghajlata négy jól elkülöníthető évszakra bontható: a nyár, vagyis a monszun június-júliusra, a kimondottan hideg tél pedig november-márciusra esik. A déli parton található Cheju-do az ország legmelegebb és legesősebb helye.

Egészségügy: Dél-Koreába nincs kötelezően előírt oltás, de a Nemzetközi Oltóközpont a következőket ajánlja: diftéria, tetanusz, tifusz, hepatitis A és B elleni vakcina.

Dél-koreai Nagykövetség Magyarországon:

Cím: 1062 Budapest, Andrássy út 109.

Telefon: 351-1179

Email: hungary@mofat.go.kr   

Magyarország diplomáciai képviselete Szöul Nagykövetség

Cím:1-103, Dongbinggo-dong Yongsan-gu, 140-230 Seoul, Republic of Korea

Előhívó: (00)-(82)-(2)

Telefon: 792-2105

Ügyelet: Mobil: 00-82-19236-7792

Fax: 792-2109

Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet: Lengyel Miklós

E-mail: mission.sel@kum.hu

Honlap: www.mfa.gov.hu/emb/seoul

 

Sorry, you need to install flash to see this content.