Ma 2023. 02. 06.,
Dorottya, Dóra napja van

Utazz el! Éld át! Írd meg!

EXPLORERS WANTED! Keressük a világ legbátrabb utazóit, legvadabb fotóit / videóit, legvagányabb bloggereit. Jelentkezni az info@explorergroup.hu e-mail címen lehet.

A felfedezők köztünk vannak!

  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'exptravel'@'localhost' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = '', created = 1675663590, expire = -1, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = 'relevant_content:cikkek:explorert:hu:r.1:http://travel.explorerworld.hu/cikkek/del-koreai-korutazas' in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/includes/cache.inc on line 109.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'exptravel'@'localhost' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = '', created = 1675663590, expire = -1, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = 'relevant_content:hirek:explorert:hu:r.1:http://travel.explorerworld.hu/cikkek/del-koreai-korutazas' in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/includes/cache.inc on line 109.

Dél-koreai körutazás

2012-07-30 | Utoljára módosítva: 2013-02-24 18:26:06

Dél-Korea rendkívül különleges térség, köszönhetően a rá jellemző szélsőségek keveredésének. Megjelenését egyaránt jellemzik ezer évesnél régebbi templomok, hagyományos falvak,érintetlen nemzeti parkok, hagyományos udvariasság, de szupervonatok, felhőkarcolók, nagyvárosok és modern szórakozási lehetőségek is.

Koreai körutazás

Időpont: igény szerinti időpontban
Utazás: menetrend szerinti repülővel
Szállás: 4*-os szállodákban
Ellátás: teljes ellátás
 
 
 
 

Programterv:

1. nap: Elutazás

Elutazás a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről.

2. nap: Érkezés Szöulba

A repülő az Incheon Nemzetközi Repülőtéren, Dél-Korea szívében teszi le az utasokat. Érkezés után transzfer a szállodába, majd látogatás a „Korea Házba”. A koreai kultúrát bemutató intézmény bepillantást enged az ősi koreai tradíciók  világába. A fő épületet, ami egykoron lakóházként funkcionált, ma kisebb fogadó helységként, étkezési helységként használják.

Vissza a hotelbe, vacsora.

Éj a szállodában.

3. nap: Szöul

A reggelit követőebn, fővárosi séta, a legfőbb látnivalók megtekintése. Keresztülhaladás az új városközponton, a Gwanghwamun téren, melyet egy 365 méter hosszú patak szegélyez. A patak mentén különböző történelmi személyiségeket ábrázoló szobrokat találunk. Itt van például Yi Sunsin tengerészhadnagy szobra, aki a Hideyoshi megszállás alatt (1592-1598) 22-23 tengeri csatát vívott Japánnal, és kivétel nélkül győztesen került ki. De megtekinthető Sejonk király szobra is, aki a XV. században életbe léptette a koreai ábécét, melyet ma rendszerint Hangeul-nak neveznek. A Gyeongbok Palota, a Nemzeti Folklór Múzeum, Insa-dong, a Namdaemun piac, az N torony  megtekintése. A városnézésbe egy ebédet is beiktatunk.

Vissza a hotelbe, vacsora.

 

Éj a szállodában

4. nap: Szöul – Gyeongju

A reggeli után gyorsvonattal utazás a „Falak nélküli múzeum”-nak is gyakran nevezett Silla ősi fővárosba. Többek között a VII. században élt, nagyszerű tábornokának, Kim Yusin (595-673) sírját, a Bunhwangsa, és a Hwangyongsa templomot is megnézzük.

Napközben ebéd.

Vissza a hotelbe, majd vacsora.

Éj a szállodában.

5. nap: Gyeongju

Ezen a napon két, a Silla-i királyság fénykorában épült (Kr. e. 57 – Kr. u. 935) UNESCO világörökséghez látogatunk. A Seokguram barlangot és a Bulguksa templomot tekintjük meg. A Seokguram barlang ad otthont a VIII. századból származó békés Buddha kőszobornak, mely az egyik legdivatosabb buddhista kegyhely Ázsiában. Bulguksa pedig az ország egyik legismertebb temploma. A fő helység mögött helyezkedik el a „szavak nélküliségének terme”, mely arról a hitről kapta a nevét, miszerint Buddha tanításait nem lehet pusztán szavakból elsajátítani. Bulguksa építészeti konstrukciója rendkívül méltóságteljes, békés, harmonikus, a templom pedig még mindig egyike az ősi távol-kelet legjelentősebb építményeinek. 

Napközben ebéd.

Vissza a hotelbe, vacsora.

Éj a szállodában.

6. nap: Gyeongju – Busan – Jeju

Összepakolás, majd indulás Busan-ba, Korea második legnagyobb városába, melyet egyik oldaláról az óceán, másikról hegyek vesznek körbe. Mélyvízi kikötője és az enyhe dagály elősegítette, hogy Korea legnagyobb, valamint a világ ötödik legnagyobb kikötővárosává váljon. Ipari és kereskedelmi központ, egyre növekvő metropolisz az óceán partján, szokatlanul hosszú kiterjedésben. A Busan-i túránkat a közvetlenül a belvárosi kikötőnél található, magával ragadó és nyüzsgő Jagalchi halpiacon kezdjük. A vásárlók itt szabadon alkudozhatnak. Továbbhaladva utunk a divatos boltokkal, mozikkal teli BIFF térre vezet. Sőt, hírességek sétánya is van itt, ahol a járdán sztárok kéznyomai láthatók. A szomszédban Gukjesijang-ot, Busan legnagyobb hagyományos piacát tekinthetjük meg. Busan után egy órás repülőúttal jutunk el Korea 3300 szigetének leghíresebbikébe, Jeju-ba. Jeju, ahová egykor száműzték a koreai bíróság kegyébe nem vett személyeket, mára a legkedveltebb turisztikai desztinációvá vált. 

Napközben ebéd.

Vacsora a szállodában.

Éj a szállodában.

7. nap: Jeju

Induklás a Bunjae Artpia művészeti parkba, mely Koreában és ezzel együtt a sziget leglátogatottabb pontjának számít. Ez az élettel-teli kert a világ legnagyobb botanikus kertje, mely 300 éves, de fiatal 30 éves fákban is bővelkedik. Látogatás a Jeju Béke Múzeumba és az alagút-labirintusba látogatjuk meg. Utóbbit a II. világháború végén építették 17 bejáratával együtt, amik kívülről szinte láthatatlanok. Az idelátgatók felfedezhetik a háború, a brutalitás és a pusztítás nyomait. Akik asztmában vagy klausztrofóbiában szenvednek, esetleg gyenge a szívük, nem léphetnek be az alagútba. Indulás  Cheonjeyeon-ba, a háromlépcsős vízesésekhez. Az első ezek közül egy 22 méter magas szikláról zuhog lefelé, majd a mély Cheonjeyeon tóba érkezik, ahonnan 30 méter magasból második, majd harmadik vízesésként újra lezúdul. Visszafelé megállunk a helyiek által „Dokkebidoro” -nak vagy még ijesztőbb néven a „Gonosz szellemek útjának nevezett úton. Ez egy titokzatos országút, ahol a dombra felmenő autók homályosan jelennek meg.

Ebéd: Grillezett hal a helyi étteremben

Vacsora egy városi étteremben.

 

Éj a szállodában.

8. nap: Jeju

Látogatás a 13,4 kilométerével a leghosszabbnak tartott láva által kivájt Majang barlangnál. Készüljön fel a magas páratartalomra és a váltakozó hőmérsékletre. Pár perces utazásra a barlangtól egy kicsi, ám nagyszerű múzeumot, a női búvárok kemény munkáját és életét bemutató Haenyeo Múzeumot találunk. A bemutató keretén belül szerszámokat, búvárfelszerelést, búvárkodási módszereket, különböző, a tengeri herkentyűk begyűjtésére szolgáló eszközöket és egy életnagyságú hagyományos női búvárház másolatát tekinthetnek meg az érdeklődök. Utazás Seongsan Ilchulbong-ba. Ez a sziget legnagyobb tufakúpja, mely 182 méter magasra emelkedik és melyet három oldalról óceán határol. Felmászás a meredek kúpra, ahol egy, 99 bazaltorgona által körülvett kráter található. A következő állomás Seongeup falva, mely régen, a Goryeo dinasztia idején (918-1392) a helyi kormányzás középpontjaként működött, és amely ma, közel 400 hagyományosan nádtetejű házban egy jól működő közösségnek ad otthont. Végül ellátogatunk Korea egyetlen sík felszínen fekvő Maar vulkánjához, a Sangumburi-hoz. 

Napközben ebéd.

Vissza a hotelbe, vacsora.

Éj a szállodában.

9. nap: Szöul

Látogatás Oedolgae-be, majd a Cheonjiyeon és a Jeongbang vízesésekhez. A Jeju Néphagyomány és Nemzeti Történelmi Múzeum megtekintése következik, ahol mesterségekkel kapcsolatos dolgokról, különböző eszközökről és felszerelésekről valamint a sziget földtani vonásairól, tengeri élőlényekről, növényekről, állatokról és ásványokról informálódhatunk. A múzeumtól nem messze van Samseonghyeol, szó szerinti fordításban a „Három törzs gödre”, mely rendkívüli szimbóluma a helyi társadalomnak. A legenda szerint három félisten emelkedett ki a gödörből, hogy megalapítsák Tamna király és népének birodalmát. Meglepő, hogy az eső és a hó nedvessége nem szivárog be a gödrökbe. A körülöttük lévő idős fák pedig olyan képzetet keltenek, akár három imádkozó alapító. Késő délután repülővel visszatérés Szöulba.

Napközben ebéd.

Vacsora a hotelben.

Éj a szállodában.

10. nap: Szöul – Imjingak – Demilitarizált Zóna – Imjingak – Szöul

 

Utazás Imjingak-ba, egy emlékművekkel és szobrokkal teli parkba, mely a koreai háborút (1950-1953) meséli el. Az egyik emlékmű, a Mangbaedan, ahol a lakóhelyüket elhagyni kényszerülő észak-koreaiak imádkoztak őseikért. Innen nem messze van az Imjin folyó felett átívelő Szabadság híd, mely fontos helyszín volt, hiszen 12 773 háborús fogoly lett újra szabad itt, Dél-Koreában. A híd közelében egy mozdony emlékeztet a kettészakadt Korea tragédiájára. Busszal utazás a demilitarizált övezetbe. Egy 1978. október 17-én felfedezett, 1635 méter hosszú alagút fut 73 méter mélyen a föld alatt. Óránként körülbelül 10 000 felfegyverzett katona tud átkelni az alagúton, melyet nyilvánvalóan a Szöulra irányuló váratlan támadások megvalósításának céljából építettek. A túra következő állomása a Dora Megfigyelőközpont, ahonnan az egész demilitarizált övezetre rá  lehet látni. Visszatérünk Szöulba, ahol szabadidejét mindenki kedve szerint töltheti el.

Napközben ebéd.

Vissza a hotelbe, vacsora.

Éj a szállodában.

11. nap: Indulás

Összepakolás, majd transzfer a repülőtérre. Indulás haza.

12. nap: Érkezés Budapestre

 

Részvételi díj:

12-15 fő esetén: 1 138 400.- Ft / fő

15-20 fő esetén: 1 065 500.- Ft / fő

20-24 fő esetén: 992 500.- Ft / fő

Egyágyas felár: 268 000.- Ft

 

Az ár tartalmazza: szállás 9 éjre, kétágyas szobákban, 4 csillagos szállodában, amerikai vagy büfé reggeli a hotelben, 8 ebéd és 9 vacsora (az árak az italokat nem tartalmazzák!), az összes transzfer és a további közlekedések költségei, belföldön, üzleti osztályon való repülés, az egész út alatt rendelkezésre áll egy angolul beszélő idegenvezető, belépődíjak a programban szereplő helyekre

Az ár nem tartalmazza: egyágyas elhelyezés különdíja, az úti tervbe be nem iktatott étkezések, személyes igényeket kielégítő tételek, mint italok, mini bár, mosás, stb., utasbiztosítás

Jelentkezzen a travel@explorergroup.hu email címen vagy töltse ki az alábbi mezőket:

Jelentkezés az útra

Dél-koreai körutazás

A jelentkező adatai

Sorry, you need to install flash to see this content.