Ma 2024. 02. 25.,
Géza napja van

Utazz el! Éld át! Írd meg!

EXPLORERS WANTED! Keressük a világ legbátrabb utazóit, legvadabb fotóit / videóit, legvagányabb bloggereit. Jelentkezni az info@explorergroup.hu e-mail címen lehet.

A felfedezők köztünk vannak!

  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'exptravel'@'localhost' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = '', created = 1708884067, expire = -1, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = 'relevant_content:cikkek:explorert:hu:r.1:http://travel.explorerworld.hu/cikkek/guatemala-golfozassal-es-hajozassal-egybekotve' in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/includes/cache.inc on line 109.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'exptravel'@'localhost' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = '', created = 1708884067, expire = -1, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = 'relevant_content:hirek:explorert:hu:r.1:http://travel.explorerworld.hu/cikkek/guatemala-golfozassal-es-hajozassal-egybekotve' in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/includes/cache.inc on line 109.

GUATEMALA - golfozással és hajózással egybekötve

2013-02-12 | Utoljára módosítva: 2013-03-07 15:43:10

A sziget majdnem kétharmada vulkáni eredetű, felszíne pedig hegyvidékes. 33 vulkán uralja a vidéket, amik a buja trópusi növényzettel, termékeny síkságokkal, csodaszép tavakkal és folyókkal együtt teszi ezt a területet lenyűgözővé.
Guatemala a maják ősi földje Közép-Amerika szívében, de mindezek ellenére a kormányok sokáig kínozták és elnyomták oket. Bár a turista csalogató katalógusok tele vannak mosolygó képeikkel, a háttérben fegyvert fogtak rájuk. Mindazonáltal az ősi guatemalai kultúra fennmaradt és a mai napig virágzik: Tikal ősi romjai, Chichicastenango keresztény-maja ünnepei és az ősi színpompás ruhák kavalkádja mind ezt jelzi.

GOLF INCENTIVE FISHING TRAVEL
 

Antigua Guatemala
5 nap/ 4 éj


1.nap: Elutazás Budapestről, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. Este érkezés a La Aurora Nemzetközi repülőtérre, transzfer a hotelbe. Vacsora majd éj a szállodában.

2.nap: Reggeli a hotelben. Indulás a Fuego Maya golfpályára, a La Reunión Golf and Resort Hotelhez. Érkezés után játék a 18 lyukú pályán, majd visszautazás Antigua-ba. Látogatás a Domonkos kolostornál, a Casa Santo Domingo-nál, melyet kertek vesznek körül. Itt fogyasztjuk el az ebédet, melyet élőzene kísér majd. Ezután séta Antigua-ban: bevásárlóközpont, kapitányok kastélya (Palacio de los Capitanes), városháza, kávéfarm, kávémúzeum, stb. Vissza a szállodába és vacsora.

3.nap: Csomagolt reggelit viszünk magunkkal, mert korán indulunk a kikötőbe. Körülbelül 75 km-t teszünk meg, közben élvezhetjük a hegyek, vulkánok, kávéfarmok, cukorfarmok látványát. Érkezés a Pez Vela kikötőbe, felszállás a yachtokra, majd behajózás a Csendes óceánra. Horgászás közben csodáljuk meg a tájat is. Engedjük vissza a vitorláshalakat és a kardoshalakat, a többit, mint például a tonhal el szabad vinni. Ebéd a fedélzeten, majd visszafordulás a kikötőbe, utazás a szállodába.

 

4.nap: A reggelit követően utazás a 140 km-re lévő Chichicastenango városba. Út közben elhaladunk Chimaltenango, Tecpan, és különböző, növénytermesztő maya csoportok élőhelye mellett. Chimaltenango Guatemala egyik városa, ahol 44 ezer fő él körülbelül. A lakoso texlítiákat és cserépedényeket állítanak elő, az életszínvonal meglehetősen alacsony ezena  videéken. Érkezés után a legnagyobb nyitott indián picra látogatunk, majd a Szent Tamás templomot is megnézzük, mely egy 1545-ben, román stílusban épült katolikus templom. Itt jut idő vásárlásra, nézelődésre, aztán folytatjuk az utat az Atitlán tó felé. A tónál ebéd, azt követően pedig séta a Santander utcában, ahol ismét lehet vásárolni, nézelődni. Vissza a szállodába, ahol búcsúvacsorát fogyasztjunk el.

5.nap: Reggeli után transzfer a La Aurora Nemzetközi repülőtérre és indulás haza. Az esti órákban érkezés Budapestre.

A közép-amerikai ország sokáig volt spanyol gyarmat volt, 1839-ben azonban kivívta függetlenségét. Azóta köztársaság az államformája a 14 millió ember lakta Guatemalának.

Az ország északi része sík- és dombvidék, keleti részén a Maya-hegység emelkedik. A Maya-hegységtől délre a Kordilerrák, valamint zárt medencék találhatók. A Vulkáni-kordillera tűzhányókúpjai között emelkedik ki Közép-Amerika legmagasabb pontja, a Tajumulco, a maga 4220 méterével. A Csendes-óceánba rövid, sekély folyók ömlenek. A Karib-tengerbe és a Mexikói-öbölbe ömlő folyók hosszabbak, mélyebbek. Jelentősebbek: Polochic, az Izabal-tó vizét levezető Rio Dulce, Rio Motagua, Sarstún Belize felé a határfolyó, Rio Usumacinta a határfolyó Mexikó felé.

Guatemala területének 5,4%-a védett, legmagasabb szintű védelemben részesül a 19 nemzeti park A természeti világörökség közé tartozik a Tikal Nemzeti Park, amely a maja civilizáció egyik legnagyobb városa volt. Neve az UNESCO világörökségi listáján is szerepel.

Jelentkezés az útra

GUATEMALA - golfozással és hajózással egybekötve

A jelentkező adatai

Sorry, you need to install flash to see this content.