Ma 2023. 02. 06.,
Dorottya, Dóra napja van

Utazz el! Éld át! Írd meg!

EXPLORERS WANTED! Keressük a világ legbátrabb utazóit, legvadabb fotóit / videóit, legvagányabb bloggereit. Jelentkezni az info@explorergroup.hu e-mail címen lehet.

A felfedezők köztünk vannak!

  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'exptravel'@'localhost' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = '', created = 1675662680, expire = -1, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = 'relevant_content:cikkek:explorert:hu:r.1:http://travel.explorerworld.hu/cikkek/karibi-idoutazas-kuba' in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/includes/cache.inc on line 109.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'exptravel'@'localhost' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = '', created = 1675662680, expire = -1, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = 'relevant_content:hirek:explorert:hu:r.1:http://travel.explorerworld.hu/cikkek/karibi-idoutazas-kuba' in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/includes/cache.inc on line 109.

Karibi időutazás - Kuba

2012-06-25 | Utoljára módosítva: 2013-02-11 11:41:34

A Karibi tenger északi részén fekvő Kuba egykor spanyol gyarmat volt, ma pedig a világ egyik utolsó szocialista berendezkedésű állama. Kultúrájában keveredik a spanyol és az afrikai hatás, ugyanakkor mivel az előző század elején sok amerikai látogatta meg Kubát, az amerikaiak is nyomot hagytak ezen a területen. Fedezze fel ezt az egzotikus világot az Explorer World Travellel!

“Karibi időutazás a gyarmati álmot alvó Kubában”

 

Havanna  - Dohányültetvények - Guama - Disznó-öböl - Trinidad

 

Időpontok: igény szerinti időpont
Utazás: menetrend szerinti repülővel
Szállások: Hotel Habana Libre****, Hotel Los Jasmines Vinales***, Hotel Jagua Cienfuegos***/****, Hotel Brisas Trinidad  all inclusive.
Ellátás: teljes panzió Havannában, és útközben, ill. all inclusive Trinidadban
 

Programajánlat:

1. nap: Elutazás

Találkozó Budapesten, indulás menetrend szerinti repülő járattal.  Átszállással érkezés a gyarmati örökségét őrző trópusi Havannába. Transzfer a belvárosi szállodába, vacsora. Erőtől és igénytől függően éjszakai ízelítő a kubaiak és koktéljaik világából.

Éj Havannában/ Hotel Habana Libre

2. nap: Havanna

  

„Időutazás a Karibi Babilónban”: óvárosi szivargyár látogatással, az erődökkel, a katedrálissal, a Fegyverek terével, a Capitol hangulatával, és kis felfrissülés ebéddel az El Patio de la Catedralban. A napi programból „hangulatfrissítőként” nem maradhat ki a Malecón és az igazi múltidéző különlegességnek számító Kolombusz Kristóf temető sem. Vacsora a Canonazo – ágyúlövés - esti programját követően, majd az éjszakába nyúló  séta „Hemingway útján”.

Éj Havannában/ Hotel Habana Libre

3. nap: Vinales

Utazás a sziget nyugati felébe a dohány ősi földjére, Vinalesbe és Pinar del Rioba a Mogoték egyedülálló világába, a guajirok dohányültetvényeivel. Ebéd Vinalesben.. A dohány termesztését, szárítását és tárolását – szezontól függően - helyi kis farmon ismerhetjük meg. Majd a Sierra de los Órganos vidéke, kis sétával és csónakázással folytatódik az Indián-barlangban. Vacsora a szállodában a kúphegyek között.

Éj Vinalesben/ Hotel Los Jasmines

4. nap: Cienfuegos

  

Reggeli indulásunkat követően átszeljük a Nagy Kajmán Birodalmát a Karib-tengerhez. Útközbeni pihenő a Guama Kincses-lagúnánál és a már egyedi krokodilfarmnál ebéddel. Pihenő a „híres-hirhedt” amerikai partraszállás helyszínén a Disznó-öbölben, trópusi környezetben. Az inváziós időket idéző, és „repülőgép-roncsderbire” emlékeztető múzeum megtekintése. Késő délutáni érkezés a szállásunkra Cienfuegosba, majd áttekintő séta a belvárosban.

Éj Cienfuegosban/ Hotel Jagua

5. nap: Trinidad

Utazás a karibi partok és a cukornádültetvények mentén Trinidadba. Ebéd és városnézés a Világörökség részét képező belvárosban. A Zene Háza, a cukorbárók palotái, az „átkeresztelt” templom és számos érdekesség vár ránk. Délutántól a tengerparti szállás elfoglalása, majd pihenés, fürdés all inclsuive szolgáltatással. 

Éj Trinidadban/ Hotel Brisas

6. nap: Trinidad

 

Délelőtt pár órás hajókirándulás a Karib-tengeren. Pihenés, fürdés, napozás egész nap. 

Éj Trinidadban/ Hotel Brisas

7. nap: Havanna

Elutazás a reggeli órákban. A Che Guevara Mauzóleum megtekintése Santa Claraban. Ebédet követően folytatjuk az utat Havannába. Vacsora a szálláson.

Éj Havannában/ Hotel Habana Libre

8. nap: Cojimar

Délelőtt kijelentkezés a szállodából. Megtekintjük a kubaiak és a koktélok nagy barátjának, a világhírű írónak Ernest Hemingway-nek a villáját a „szárazon” pihenő hajójával együtt. Kis kitérő az „Öreg Halász egykori kikötőjébe” Cojimarba. Kora délutáni ebéd, majd transzfer a repülőtérre. Felszállás 20.15-kor.

Éj a repülőn.

9. nap: Indulás

Átszállással, menetrend szerinti érkezés 14.55-kor Budapestre.

Részvételi díj: 298.700.-Ft/fő + repülőjegy, vízum, BBP és kilépési illeték

Repülőjegy egyéni irányára: 235.500.-Ft/fő illetékkel együtt 

Egyágyas felár: 35.000.-Ft/fő

BBP biztosítás: 5.400.-Ft/fő

Vízum: Az Explorer Travel  állítja ki, kedvezményes díja 5.500.-Ft/fő

Havanna kilépési, turisztikai illeték költsége: 25.-CUC/fő=5.400.-Ft/fő a repülőtéren fizetendő. (Amelyet az Explorer Travel idegenvezetője egyenlít ki a helyszínen.)

A részvételi díj tartalmazza a teljes programot a helyszínen légkondicionált autóbusszal, a szállások költéségét, az étkezéseket, és a helyi és magyar idegenvezető díját, ill. a kötelező baksist.

Fakultatív program: Tropicana, kubai táncos műsor Havannában: 90.CUC/Fő (transzferrel együtt) amely a program mellett tartalmaz egy üdvözlő italt, ¼ üveg rum Anejo Blanco és egy üdítő ital fogyasztását.

 

Jelentkezzen a travel@explorergroup.hu email címen vagy töltse ki az alábbi mezőket:

Jelentkezés az útra

Karibi időutazás - Kuba

A jelentkező adatai

Sorry, you need to install flash to see this content.