Ma 2024. 06. 25.,
Vilmos napja van

Utazz el! Éld át! Írd meg!

EXPLORERS WANTED! Keressük a világ legbátrabb utazóit, legvadabb fotóit / videóit, legvagányabb bloggereit. Jelentkezni az info@explorergroup.hu e-mail címen lehet.

A felfedezők köztünk vannak!

  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'exptravel'@'localhost' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = '', created = 1719270752, expire = -1, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = 'relevant_content:cikkek:explorert:hu:r.1:http://travel.explorerworld.hu/cikkek/kenya-tanzania' in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/includes/cache.inc on line 109.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'exptravel'@'localhost' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = '', created = 1719270752, expire = -1, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = 'relevant_content:hirek:explorert:hu:r.1:http://travel.explorerworld.hu/cikkek/kenya-tanzania' in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/includes/cache.inc on line 109.

KENYA & TANZÁNIA

Az Afrika-vadászok nyomában

2014-05-13 | Utoljára módosítva: 2014-05-13 14:23:05

Akit egyszer megérintett Afrika vadvilága, az vissza akar térni. Ráadásul Kenya és Tanzánia rezervátumaiban és nemzeti parkjaiban felejthetetlen élményekkel gazdagodhat!

Utazás: menterend szerinti repülővel és 7 fős terepjárókon

Időpont: november 3. - 11.

KL1972 L 03NOV 7 BUDAMS HK1          0625 0840   

KL 565 N 03NOV 7 AMSNBO HK1          1020 2025  

KL 567 T 10NOV 7 JROAMS HK1          2150 0735+1 

KL1975 L 11NOV 1 AMSBUD HK1          0935 1130   

Szállás: első osztályú szafari házakban

  • A szafarikon egyedi típusú, szállodai kategóriába nem sorolható szállásokon tartózkodunk

Részvételi díj: 830.000.-Ft/fő + repülőjegy + BBP

Egyágyas felár: 103.000.-Ft

BBP biztosítás: 9.315.-Ft/fő irányáron (emelt szintű + 50%)

Legkevesebb induló létszám: 14 fő fizető résztvevővel

A részvételi díj tartalmazza a teljes programot a szállásokkal és teljes ellátással, a kirándulásokkal, transzferekkel, a vadlesekkel 3 x 7 fős (6-7 fő/autó) 4x4 meghajtású terepjárókon, a krátertúrát, vadlest az itatóknál, a magyar nyelvű idegenvezetést, napi 2 L ásványvizet a szafarin, a nemzeti parkok belépőjét és illetékeit, a kenyai és a tanzániai vízumok költségeit, a kilépési illetékeket, az afrikai ajándékcsomagot, és a kötelező baksist a vadőröknek, ill. a sofőröknek.

Programajánlat a KLM járatához igazítottan:

1. nap/03, Budapest - Nairobi 

Találkozó a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2/A. Terminálján 04.25-kor, és elutazás 06.25-kor. Átszállás Amszterdamban, indulás 10.20-kor. Kenyába érkezés 20.25-kor, és a vízumvizsgálatokat követően találkozó az Africa Safari képviselőjével a Jomo Kenyatta Repülőtéren. Transzfer az Intercontinental szállodába, majd ismerkedés az első afrikai ízekkel, a vacsora alkalmával. Éj Nairobiban

2. nap/04, Nagy-hasadékvölgy – Maszáj Mara Nemzeti Park a vadállatok tökéletes szabadságával

Nairobiból déli, dél-nyugati kitérővel utazás a 30-100 km közötti szélességben váltakozó Nagy-hasadékvölgy területére – alvó és szunnyadó vulkánok, minigejzírek és fumarolák tarkasága közepette. A Nagy-hasadékvölgyet az afrikai és az ázsiai földkéreglemezek távolodása hozta létre, ami északon 35 millió évvel ezelőtt kezdődött. Kelet-Afrika évmilliók múlva leválik a nagy kontinentális testtől ennek a távolodásnak köszönhetően. 

Érkezés ebédre a Keekorok táborban. Érkezés a vadvilágba: várhatóan leopárd, oroszlán, vízi-bivaly, víziló, orrszarvú, impala, dik-dik, varacskos disznó látványa teszi feledhetetlenné a napot az akáciaerdők árnyékában. Éj a Mara Serena Lodge-ban

3. nap/05, Maszáj Mara Nemzeti Park a vadállatok tökéletes szabadságával

A „maszájok földje” füves puszta vonzereje az itt élő állatok kiugróan magas száma mellett az öt nagyvad: az oroszlán, a leopárd, az elefánt, a kafferbivaly és az orrszarvú együttes jelenléte. Reggelit követően, kijelentkezés, és találkozó a szafari autók vezetőivel, vadőrökkel és indulás terepjárókon déli irányba a csodálatos tájat elénk táró, az afrikai vadállatoknak otthont adó Maszáj Mara Nemzeti Parkba. Rendkívül sokarcú ez a vidék! Talán ez az egyetlen Kenyában, ahol az őshonos vadállatok száma nem fogyatkozott meg az elmúlt évszázadhoz képest. A legnagyobb létszámban talán a gnúk képviseltetik magukat, akik az októberben beköszöntő nedves időszakig tartózkodnak a gazdag gyepen. Majd amikor az Európából és Ázsiából megérkeznek a költözőmadarak, bennük is a felébredt vándorlási ösztönük hajtja őket a déli síkságra. Ebéd a Keekorok Lodge - ban. Vacsorát megelőzően, a szállásra érkezés előtt vadles, hogy a gepárdokat, hiénákat, sakálokat és lapátfülű kutyákat is megfigyeljük. 

A harciasságukról ismert büszke maszáj népcsoport tagjainak többsége a mai napig nomád körülmények között él. A Masai Mara területén könnyen meg is figyelhetjük az egymást sűrűn követő apró településeiket, ahová turistákat nem igazán engednek be, és többnyire fényképezni sem nagyon engedik magukat,..de keresünk rá alkalmat. Éj a Mara Serena Lodge-ban. 

4. nap/06, Serengeti Nemzeti Park, az „Öt Nagyvad” társaságában

A reggelit követően indulás a határon fekvő Isebania városába, ahol a szokásos bevándorló és vámellenőrzésre kerül sor – várhatóan félórás időtartamban A határátlépés után átszállás tanzániai járművekre. Útközben piknik ebédet elfogyasztunk. Délután – a szállásra menet – a síkvidék állatvilágának, vadvilágának a megfigyelése zajlik, remélve, nemcsak az Öt Nagyvad megörökítésének a lehetőségével. Érkezés vacsorára a szállásra. Éj a Serengeti Lodge-ban

5. nap/07, Serengeti Nemzeti Park az „Öt Nagyvad” társaságában

Roppant kiterjedésű, füves síkvidék, ahol a nagy testű állatok sehol sem látható létszámban legelnek. Egész napos vadlesek a Serengeti területén. A harmat még a leveleken lesz, amikor a terveink szerint már – reggelit megelőzően - útra kelünk. Azoknak, akik kíváncsiak az eredeti afrikai tájra, szeretnének betekinteni a vadállatok otthonába, feledhetetlen élményt jelent majd a Serengeti. A térség legnagyobb ragadozója az oroszlán nappal itt is lustálkodik a sziklás kiemelkedések, vagy a füves táj fölé őrszemként magasodó akáciák árnyékában. De nagy „vadászszerencsével” elkaphatunk egy-egy áldozatot becserkésző falkát. Ameddig a szemünk ellát, a civilizáció csak kevés jelével fogunk szembesülni, csak számtalan gnú, zebra és gazella fogja keresztezni az utunkat elefántok, kafferbivalyok, hiénák, sakálok, zsiráfok, társaságában. Étkezések a szálláson. Éj a Serengeti Serena Lodge-ban.

6. nap/08, Olduvai-szurdok és a Ngorongoro „Paradicsomi” vadvilága

A reggeli után utazás a világ legnagyobb kiterjedésű még épségben lévő vulkáni kráteréhez, a Ngorongoro mesés vadvilágába, melynek a vonzereje lenyűgöző szépségéből és változatos vadvilágából adódik. A nap folyamán útközben látogatás az Olduvai - szurdokhoz, melynek területén rengeteg régészeti értéket fedeztek már fel, többek között 3,5 - 4 millió évvel ezelőtt élt ősemberek nyomait találták itt meg. A szálláson elfogyasztott ebéd után indulás a vadvilágában nagyon gazdag és változatos, félnapos „kráter-túrára”. Állítólag itt élnek az emlős ragadozók Afrikában, a legnagyobb sűrűségben. Ezek közé tartozik a keskeny-szájú orrszarvú és a nílusi víziló is, mely nagyon ritka a környéken, és más patás állatok; mint a gnú, a zebra, a jávorantilop, a gazella. A legsűrűbb oroszlán populáció is itt él, a leopárdok, afrikai elefántok és kafferbivalyok társaságában. Vacsora a szálláson. Éj a Ngorongoro Serena Lodge-ban.

7. nap/09, Arusha – Dr. Nagy Endre Farm magyar emlékei

Reggelt követően transzfer a Ngorongorótól Arushába – útközben megállással, kézműves tárgyak vásárlásával. Ebéd után utazás a Tanzániában is elismert, népszerű Dr. Nagy Endre által alapított Usa River - ma Intimate Place - farmra, amely különleges, nyugodt környezetet biztosít egy tea vagy kávé elfogyasztására. Vacsora a szálláson. Éj a Serena Mountain Village-ben.

8. nap/10, Arusha – Kilimandzsáró gyalogtúra - Hazautazás

Reggelit követően kijelentkezés a szállásról, (de 4 szoba rendelkezésre áll, a gyalogtúrát követő felfrissülésre) Indulás 07:30-kor a Kilimandzsáró Nemzeti Park Kapuhoz Maranguba, amely 1 órás utazás. Érkezést követően séta az 2750 m magasan lévő Mandara Menedékházhoz (4 órás program). (Azon vendégek számára, akik a programon nem kívánnak részt venni, lehetőség van csak a menedékház környékét megismerni a Kilimandzsáró ott élő növényi és állatvilágával)A menedékház elérése11:30-kor várható. A Maundy Kráter innét csak 15-20 perc, pazar rálátással Kenya és Tanzánia párába öltözött területeire. A kráter peremen elfogyasztott piknik ebédet követően 13:30-kor indulás lefelé a Marangu kapu felé (2 órás program), ahonnan transzferrel visszajutunk Arushába. Fürdés, átöltözés és 17.30-kor korai vacsora a szálláson, majd 19.00 órakor transzfer a Kilimanjaro Repülőtérre. Éj a repülőn

9. nap/11, Hazaérkezés

Amszterdam átszállással Budapestre érkezés 11.30-kor.

 

Sorry, you need to install flash to see this content.