Ma 2024. 04. 16.,
Csongor napja van

Utazz el! Éld át! Írd meg!

EXPLORERS WANTED! Keressük a világ legbátrabb utazóit, legvadabb fotóit / videóit, legvagányabb bloggereit. Jelentkezni az info@explorergroup.hu e-mail címen lehet.

A felfedezők köztünk vannak!

 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
 • user warning: UPDATE command denied to user 'exptravel'@'localhost' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = '', created = 1713261720, expire = -1, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = 'relevant_content:cikkek:explorert:hu:r.1:http://travel.explorerworld.hu/cikkek/sri-lanka-buddhizmus-szigete' in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/includes/cache.inc on line 109.
 • user warning: UPDATE command denied to user 'exptravel'@'localhost' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = '', created = 1713261720, expire = -1, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = 'relevant_content:hirek:explorert:hu:r.1:http://travel.explorerworld.hu/cikkek/sri-lanka-buddhizmus-szigete' in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/includes/cache.inc on line 109.

Sri Lanka, a buddhizmus szigete

2013-09-12 | Utoljára módosítva: 2014-02-17 04:27:45

Sri Lanka különleges varázsát a brit gyarmatbirodalom örökségeinek és a buddhista hagyományoknak sajátos keveredése adja. 2000 éves műemlékei, templomai, őserdői és nemzeti parkjai, kókuszpálmákkal tarkított tengerpartja egzotikus utazásra csábítja a turistákat. Az Indiai óceán gyöngyszeme 420 km hosszú és 240 km széles könnycsepp alakú sziget. Indiától a Mannari-öböl és a Palk-szoros választja el. 

Programleírás:

1. nap: Katunayake

Transzfer a Bandaranaike nemzetközi repülőtérről a szállodába (20 perc, 7 km). Bejelentkezés a hotelbe és szabadidő. Este városnézés, majd vacsora Colombo egyik hangulatos éttermében.

2. nap: Katunayake-Negombo-Dambulla-Sigiriya

A reggelit követően indulás Negombo halászfaluba (30 perc, 13 km). Legyen szemtanúja, ahogy a helyi halászok kora reggel kihajóznak katamaránjukkal. Általában heringet, homárt és különböző rákokat fognak. Délelőtt utazás a kókuszdió és az ananász ültetvényekre, majd a délután a Dambulla barlangot és sziklatemplom következik. A kókuszdió ültetvények rendkívül nagy termő területeket foglalnak el Sri Lankán. Az utazás második napján egy ilyen ültetvénylátogatásra kerül sor, amelynek során a turista megismerheti milyen sokféleképpen hasznosítható e növény. Az út folytatásaképpen a Dambulla barlang és sziklatemplom megtekintésére kerül sor. Az időszámításunk előtti első évszázadra datálódó óriási sziklatömb sziklatemplommá alakult át. Dambulla egy buddhista sziklatemplomegyüttes központjában található, amely egyike a legnagyobb, még ma is aktívan működő buddhista kolostoroknak. 

3. nap: Sigiriya-Polonnaruwa-Minneriya-Sigiriya

Reggeli után indulás Polonnaruwa ősi város megtekintésére (1 óra, 65 km). Polonnaruwa a második sri lankai királyság központja volt az ősi időkben, számos építészeti és művészeti stílus keveredése figyelhető meg az itt megmaradt műemlékeken. Látogatás Gal Viharaya-hoz vagy „Kőtemplomhoz”, ahol négy hatalmas Buddha szobor van a kövekbe vésve. A szobrok a békességet, a nyugalmat és az erőt árasztanak. A romváros megtekintése gyalog és biciklizve is lehetséges. Ezt követően utazás az ország közepén található Minneriya Nemzeti Parkba. Az elefántok vonulási útvonala keresztezi e területet, így ebben az övezetben egész évben megfigyelhetőek a Föld legnagyobb emlősei. Több mint 300 egyed halad át a Minneriya Nemzeti Parkon, amikor az itteni kis tó vize lassacskán elpárolog és a friss fű nő a helyén.

Vissza a szállodába, pihenés a nap további részén.

4. nap: Sigiriya- Anuradhapura- Sigiriya

Korai reggeli után indulás Anuradhapura városába, Sri Lanka első királyságának székhelyére. Az ősi szingaléz „Mahavansa” krónia szerint időszámításunk előtt 5. században alapították a várost. Az akkoriban felépített csatornák és öntöző rendszerek tanúsítják, hogy már abban az időben is rendkívül fejlett mérnöki tudással rendelkeztek a helyiek.

Késő délután vissza a szállodába, majd szabadidő.

5. nap: Sigiriya-Sigiriya Rock Fortress-Matale –Kandy

Korai reggeli után a híres Sziklaerőd megmászása (15 perc, 3 km). A világörökségi helyszínné nyilvánított Sigiriya egy óriási, körülbelül 200 méter magas sziklatömb, amelyet az 5. században erőddé alakítottak át. Több mint 18 éven keresztül királyi fellegvárként szolgált a komplex építmény. Megtekintése után vissza a hotelbe, kijelentkezés, majd utazás Kandy-be.

Az út során látogatás fűszernövényes kertekbe. Sri Lanka mindig is híres volt az itt termesztett jó minőségű fahéjról, szerencsendióról és borsról. Az ültetvényen, ha valaki igényli, tapasztalt szakemberektől relaxációs vállmasszázst lehet kérni.

Este látogatás a Sri Dalada Maligawa (Sacred Temple of the Tooth) templomba, majd egy tradicionális táncbemutató megtekintése következik.

6. nap: Kandy-Pinnawela-Peradeniya-Kandy

A reggelit követően transzfer a Pinnawela Elefánt Menhelyre (1 és fél óra, 45 km). Az 1975-ben alapított szervezet a vadon élő elefántok védelme érdekében jött létre, kiselefántokat is gondoznak itt. A nagyjából 2 és fél órás programot követően Peradeniya királyi botanikus kertjének megtekintése. Késő délután tuk-tuk-ozás Kandy városában, majd vásárlókörút.

Kandy Sri Lanka kulturális fővárosa, UNESCO világörökség is egyben. A település nevezetességei közé tartozik a Kandy tó, a Peradeniya királyi botanikus kertek és a Udawatta erdős rezervátum. Ebben a városban maradt fenn leginkább a szingaléz művészet és kézművesség: a szőnyegszövéstől a fafaragásig.

7. nap: Kandy - Dickoya

A reggeli után kijelentkezés a hotelből, majd vonattal utazás Peradeniya-ból Hatton-ba. Ezen az útvonalon láthatják a turisták a régió egyik legszebb táját. Érkezés után bejelentlezés a szállodába, majd pihenő a nap hátralevő részében.

8. nap: Dickoya

A reggelit követően indulás a „Tea Experience” programra: tea ültetvények megtekintése. A brit James Taylor által 1867-ben előállított Ceylon teának ma már több fajtája ismert. A csoportosítás aszerint történik, hogy milyen magasan vagy alacsonyan termesztik az adott növényt. Ezen a napon szakértők közreműködésével megismerkedhetnek a Ceylon tea termesztésének és készítésének rejtelmeivel.

9. nap: Dickoya – Yala

Reggeli a hotelben. Utazás Yala-ba (6 óra, 225 km). Bejelentkezés a szállásra, majd szabadidő.

10. nap: Yala

Hajnali vadles a Yala Nemzeti Parkban, Dél-Sri Lanka második legnagyobb kiterjedésű védett övezetében. A sziget egyik leggazdagabb élővilágával rendelkező természetvédelmi terület 215 madárfajnak ad otthont, sőt leopárdok is élnek itt igen szép számban. A vadles után reggeli, majd szabadidő. Este látogatás Kataragama szent városába, majd vissza a szállásra.

11. nap: Yala – Koggala

A reggelit követően utazás Koggala tengerpartjára (3 óra, 165 km). Út közben látogatás egy teknősfarmon Rekawa-ba.

12. nap: Koggala – Mirissa – Koggala

Opcionális program: bálna és delfin-les Mirissa-ban. A kék bálnák, ámbráscetek és a trópusi delfinek megfigyelésére Dondra és Mirissa kiváló helyek. 

Este városnézés Galle-ban. Az UNESCO világörökség részét képező település volt leginkább kitéve a gyarmatosító erőknek, a 16-19. századi európai és a dél-ázsiai építészet is megmutatkozik benne. Galle a sziget délnyugati partjánál fekszik, így haditengerészeti szempontból évszázadokon át fontos szerepet töltött be.

A nap további részében pihenés.

13. nap: Koggala - repülőtér

A reggeli elfogyasztása után transzfer a reptérre (3 óra, 168 km), majd hazautazás a megfelelő repülőjárattal.

 

Kalkuláció:

  1 fő 2 fő 3 fő 4 fő 5 fő 6 fő
USD/fő kétágyas elhelyezéssel 6492 3880 3628 3479 3392 3335
Egyágyas felár 1766 1766 1766 1766 1766 1766

 

 

Az árak 2013. október 1-étől 2014. október 31-ig érvényesek!

Az ár tartalmazza:

 • Kétágyas szobákban való elhelyezés és félpanziós ellátás, kivéve a Ceylon Tea Trails-ben
 • A Ceylon Tea Trails-ben all inclusive ellátás (reggeli, ebéd, vacsora, délutáni tea, vacsora előtt koktélok)
 • Ásványvíz és üdítő az utazások alatt
 • Közlekedés légkondicionált járművekben a program szerint
 • Angolul beszélő sofőr
 • Belépő díjak a következő helyekre: kókuszdió ültetvény, ananász ültetvény, Sigiriya sziklaerőd, Tuk-Tuk, táncbemutató Kandy-ban, Polonnaruwa ősi város, Minneriya Nemzeti Park, biciklizés Polonnaruwa-ban, Dambulla barlangtemplom, Pinnawela Elefánt Menhely, Peradeniya botanikus kertek, Sri Dalada Maligawa, vonatút, tea ültetvények, Yala Nemzeti Park, Kataragama szent város, „halász-élmény” (Fishing Experience), Rekawa Teknősfarm, Galle Múzeum
 • Minneriya Jeep Szafari
 • Csomagok szállítása az út egésze alatt
 • Adók

Az árak nem tartalmazzák:

 • Személyes jellegű költségek
 • A programban nem említett szolgáltatások
 • Ebédek, kivéve a Ceylon Tea Trials-nál
 • Opcionális programok
 • Magasabb kategóriájú szoba vagy szállás
 • Karácsonyi vagy szilveszteri gála vacsorák 80 USD/fő
 • Felár csúcs szezonban: 890 USD/szoba/út (2013. december 20. -2014. január 15.)
 

Jelentkezés az útra

Sri Lanka, a buddhizmus szigete

A jelentkező adatai

Sorry, you need to install flash to see this content.