Ma 2020. 09. 30.,
Jeromos napja van

Utazz el! Éld át! Írd meg!

EXPLORERS WANTED! Keressük a világ legbátrabb utazóit, legvadabb fotóit / videóit, legvagányabb bloggereit. Jelentkezni az info@explorergroup.hu e-mail címen lehet.

A felfedezők köztünk vannak!

  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.

Tanzánia

2012-06-28 | Utoljára módosítva: 2012-07-02 15:06:13

Hivatalos név: Tanzániai Egyesült Köztársaság
Anyanyelven: Jamhuri Ya Mwungano Wa Tanzania
Államforma: szövetségi köztársaság
Időzóna: GMT + 2 óra télen, + 3 óra nyáron
Pénznem: tanzániai schilling (TZS)
Főváros: Dar es Salaam
Terület: 945 087 km2
Lakosság: 44 841 226 fő (2010)
Népsűrűség: 27 fő/km²
Hivatalos nyelv: kiswahili vagy swahili (szuahéli), angol
Éghajlat: Egyenlítői monszun. A tengerparti sávon és a szigeteken erősen, a magasföldön mérsékelten érvényesül a monszun hatás. A csapadék évi átlagos összege 500-1200 mm közötti; a csapadékos évszak októbertől áprilisig, a száraz évszak májustól szeptemberig tart. Az alacsonyabban fekvő területeken állandóan nagyon meleg van. Dar-es-Salaam leghidegebb hónapja a július (középhőmérséklet: 23 °C; maximum: 30 °C; minimum: 17 °C), a legmelegebb pedig a március (középhőmérséklet: 28 °C; maximum: 33 °C; minimum: 22 °C). A legcsapadékosabb hónap az április ( 18 csapadékos nap), a legszárazabb pedig a július. A legderültebb hónap az augusztus, a legborultabb pedig az április.
Népcsoportok: bantu (60%), maszáj, szuahéli
Vallások: keresztény (45%), muszlim (35%), törzsi vallások
Nagyobb települések: Dar-es-Salaam, Mwzana, Tabora, Mbeya, Tanga, Zanzibar, Dodoma
Beutazási feltételek: Magyar állampolgár vízum birtokában, megfelelő anyagi fedezet felmutatásával utazhat be Tanzániába. A vízum a határokon felvehető, ára 50 dollár. A vízum kiadásakor az útlevélnek legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie. A normál vízum a beutazástól számított három hónapig érvényes és kizárólag egyszeri beutazásra jogosít, egy alakalommal további három hónapra meghosszabbítható. A többszöri vízum 3-12 hónapig érvényes. Magyarország nevében Tanzániában Finnország állítja ki a vízumot: visa.dar@formin.fi, honlap: www.finland.or.tz
Fizetés: Bankkártyát nem mindenhol fogadnak el, de a szállodákban általában lehet vele fizetni. Készpénz esetén az amerikai dollár vagy az euro a legelınyösebb. A pénzváltásnál kapott dokumentumot a biztonság kedvéért ırizze meg a hazautazásig. Széles körben elfogadott hitelkártyák: VISA, American Express, Mastercard.
Közbiztonság: Kérjük az alapvető biztonsági előírásokat vegye figyelembe, éjszaka ne sétáljon egyedül, sok pénzt, illetve ékszereket szintén nem ajánlott magunkkal vinni. Értékeit helyezze el a hotel széfjében.
Elektromos áram: 220 V
Egészségügy: A napsütés erős, így ajánlott magas faktorú naptej, napszemüveg, sapka használata. A meleg miatt sok folyadék bevitele ajánlott. A víz nem fogyasztható. Kerülje a csapvíz fogyasztását! Fogyasszon palackozott vizet, s kerülje az ismeretlen eredetű vízből készült jégkockával hűtött italok és fagylaltok fogyasztását!
Nemzetközi repülőterek: Dar es-Salaam International Airport (DAR), Kilimanjaro International Airport (JRO) Arusha és Moshi városok között, Zanzibar Kisauni International Airport (ZNZ), Mwanza International Airport (MWZ)
Helyi közlekedés: Tanzániában nem túl fejlett az infrastruktúra. A biztonságot is figyelembe véve a közlekedés legalkalmasabb eszközei a taxik, melyek a szálloda előtt várják a vendégeket. Taxival vagy helyi buszokkal 'daladala'-val közlekedhetünk (ezt csak vállalkozó kedvű utasoknak ajánljuk). Ha gépjárművet szeretnénk bérelni, vegyük figyelembe, hogy fordított a közlekedés és az úthálózati viszonyok eltérnek az európaitól. A motorkerékpár bérlése lehetséges.


Külképviselet


Nagykövetség Tanzániában:
Nairobi, Ole Odume Road, P.O.B. 61146
Tel: 254-2-560-060.
Fax: 254-2-560-114
e-mail: mission.nai@kum.hu
Honlap: www.mfa.gov.hu/emb/nairobi


Tanzániai Nagykövetség Berlinben:

Magyarországon nincs tanzániai követség, a legközelebbi Berlinben található.
Berlin Nagykövetség:
Cím: 14050 Berlin, Eschenallee 11.
Előhívó: 0049-30
Telefon: 303-080-0
Fax: 303-080-0
E-mail: mailto:info@tanzania-gov.de
Honlap: www.tanzania-gov.de
 

Sorry, you need to install flash to see this content.