Ma 2020. 11. 27.,
Virgil napja van

Utazz el! Éld át! Írd meg!

EXPLORERS WANTED! Keressük a világ legbátrabb utazóit, legvadabb fotóit / videóit, legvagányabb bloggereit. Jelentkezni az info@explorergroup.hu e-mail címen lehet.

A felfedezők köztünk vannak!

  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.

A titokzatos Mongólia

2013-01-24 | Utoljára módosítva: 2013-03-21 10:52:05

Mongólia a Távol-Kelet egy nagy területű, ám kis lakosságú országa, mely vad természetéről, nomád kultúrájáról és vendégszerető népéről híres. Mindössze néhány dolog: jurták, végtelen puszta. – talán ennyi az, ami egy átlagembernek eszébe jut arról a közép-ázsiai országról. Fedezze fel az Explorer World Travel-lel e különleges és titokzatos világot!

Rövid kirándulások a belső-ázsiai országban:


1. Terelj Nemzeti Park

Ez a terület egy lenyűgöző völgyben fekszik, 1 órányi útra Ulaanbaatar-tól. A látogató a különböző formájú sziklákat és a fenyves által borított hegyoldalakat is megcsodálhatja.Ideális helyszín, hogy a Tuul folyó mentén lóra pattanva tegyen az ember egy kirándulást.

11:00 Gyalogtúra az Aryabal kolostorhoz
13:00 ebéd a kempingben
14:30 Látogtaás egy nomád családhoz, lovaglási lehetőség
16:00Visszautazás Ulaanbaatar-ba
17:30 Érkezés Ulaanbaatar-ba.

A program ára:
1 fő esetén: 63 500 Ft/fő
2 fő esetén: 43 790Ft /fő
3-5 fő esetén: 32 490 Ft/fő
6-10 fő esetén: 23 990Ft/fő

Az ár tartalmazza: a nemzeti parkba való belépő díjat, az ebédet, az idegenvezetést és a transzfereket.

2. Hustain Nuruu Természetvédelmi Terület


Az Ulaanbaatar-tól 100 km-re fekvő természetvédelmi területet 1993-ban, a mongol vadlovak, a Takhi lovak, illetve környezetük védelmére alapították.Ezek az állatok nem félnek az embertől, meglehetősen közelről lehet őket megfigyelni.

08:00 Indulás a szállásról
10:00 Érkezés a Hustain Nuruu természetvédelmi területre. A helyi múzeumban tett látogatás után utazás a Hustain hegycsúcsra, ahonnan a vadlovak könnyen megfigyelhetőek.
13:30 Ebéd a kempingben
15:00 Vendégség egy nomád családnál, helyi tradícionális ételek kóstolása.
16:00: Vissza Ulaanbaatar-ba.
18:00 Érkezés a szállásra.

A program ára:
1 fő esetén: 77 590 Ft/fő
2 fő esetén: 49 390 Ft/fő
3-5 fő esetén: 35 290 Ft/fő
6-9 fő esetén: 26 990 Ft/fő

Az ár tartalmazza: a nemzeti parkba való belépő díjat, az ebédet, az idegenvezetést és a transzfereket.

 

3. 13. század Nemzeti Park


A 13. század Nemzeti Park Ulaanbaatartól 100 km-re keletre található. A 13. századi Mongol Királyság ezen területén be kell tartani a helyi szokásokat és az ősi törvényeket. Az utazó itt szinte egy időutazások vehet részt, betekintést nyer ugyanis a múltbeli belső-ázsiai élet hétköznapjaiba.

09:00 indulás a szállásról
11:00 utazás a Chinggis Khaan szoborhoz
12:30 Ebéd a "Császár kempingében"
15:00 Látogatás a kézműves, a sámán, a bíróság és a vadászok jurtájában, valamint a fő kereskedelmi utca, útvonal megtekintése
16:00 Vissza Ulaanbaatar-ba.
18:00 Érkezés a szállásra.

A program ára:
1 fő esetén: 83 200 Ft/fő
2 fő esetén: 54 990 Ft/fő
3-5 fő esetén: 43 790 Ft/fő
6-9 fő esetén: 35 300 Ft/fő

Az ár tartalmazza: a nemzeti parkba való belépő díjat, az ebédet, az idegenvezetést és a transzfereket.

 

Hosszabb, több napos utak Mongóliában:

A világ energiamezeje

Dornogobi (Kelet-Gobi) tartomány az ország délkeleti felén található, Kínával határos terület. Magába foglalja a Gobi sivatag egy részét is. Az 50 000 fős lakossággal bíró régióban többek között kőszáli kecskék, hiúzok, vad szamarak, és különféle gazellák élnek. A Trans-Mongol vasútvonalon fekszik Dornogobi központja, Sainshand, melynek fő vonzereje a Khamrijin Khiid kolostor. a 19. században alapította egy híres szerzetes és költő, Danzan Ravjaa. Az 1930-as években lerombolt épület egy része a felújításoknak köszönhetően ma már újra látogatható.


1.nap: Utazás vonattal Gobiba, érkezés késő délután.
2.nap: Fedezze fel Gobi-t teve háton! Egy nomádhoz való ellátogatás után tevékkel indulunk neki a változatos tájakon, homok dűnéken való kirándulásnak. Az úton egy kis szünetet tartva fogyasztjuki el Csomagolt ebédünket. Vacsora és éj a kempingben.
3.nap: Kulturális utazás a "Noble Saint Danzanravjaa örökségéhez". Látogatás abba a barlangba, ahol régen a buddhista szerzetesek 108 napos meditációjukat tartották. Utazás Shambala szent földjére, 8 sztupa helyszínére. A Khamriin Khiid kolostorban egy szertartáson veszünk részt, majd ebéd, és visszatérés Sainshand-ba. Itt a Danzanravjaa Múzeum megtekintésére kerül sor, majd indulás Ulaanbaatar-ba vonattal.
4. nap: Érkezés Ulaanbaatar-ba,

A program ára:
1 fő esetén: 170 690 Ft/fő
2 fő esetén: 133 390 Ft/fő
3-5 fő esetén: 111 390 Ft/fő
6-9 fő esetén: 83 200 Ft/fő

Az ár tartalmazza: a nemzeti parkba való belépő díjat, az ebédet, az idegenvezetést és a transzfereket.

Jelentkezés az útra

A titokzatos Mongólia

A jelentkező adatai

Sorry, you need to install flash to see this content.