Ma 2024. 06. 25.,
Vilmos napja van

Utazz el! Éld át! Írd meg!

EXPLORERS WANTED! Keressük a világ legbátrabb utazóit, legvadabb fotóit / videóit, legvagányabb bloggereit. Jelentkezni az info@explorergroup.hu e-mail címen lehet.

A felfedezők köztünk vannak!

  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'exptravel'@'localhost' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = '', created = 1719272562, expire = -1, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = 'relevant_content:cikkek:explorert:hu:r.1:http://travel.explorerworld.hu/cikkek/tuz-es-jeg-izland' in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/includes/cache.inc on line 109.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'exptravel'@'localhost' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = '', created = 1719272562, expire = -1, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = 'relevant_content:hirek:explorert:hu:r.1:http://travel.explorerworld.hu/cikkek/tuz-es-jeg-izland' in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/includes/cache.inc on line 109.

Tűz és jég - Izland

2013-02-25 | Utoljára módosítva: 2014-05-05 07:18:41

Vulkánok és gejzírek, gőzfelhőket lehelő lávamezők - Izlandon még érezhetjük, hogy bolygónk valaha tüzes golyó volt. De Izland a jég országa is: felületének több, mint tizedrészét hatalmas gleccserek borítják. Az Észak-Atlanti-óceán távoli szigetén közelebbről láthatjuk a természet őserőinek működését, mint bárhol másutt a földkerekségen.
Közvetlenül az Északi sarkkör alatt található Izland szigete. Területe alig nagyobb Magyarországénál, de csak alig negyedmillióan lakják. Izland legfontosabb árucikke a hal, errefelé szinte mindenki halász, vagy halfeldolgozással foglalkozik. A sziget felszíne szinte teljesen kopár, a növényzet pár szívósabb törpefenyő-féléből, és több tucat féle zuzmóból áll. A déli és nyugati partokon enyhébb az éghajlat. A vulkáni eredetű fennsíkon, északon, több száz köztük sok működő vulkanikus gejzírt, a legszebbeket a Nemzeti Parkban, amely természetvédelmi terület. Még sok más geotermikus jelenséget figyelhetünk meg pl. apró víz alatti vulkánokat és 2-120m magas víz, gőz és füst oszlopok előtörését a földből. Az izlandiaknak saját nyelvük van, amely a legősibb skandináv nyelv. Fővárosuk Reykjavík barátságos, nyugodt, igazi európai város.

 

IZLAND

Időpont: igény szerint

Utazás: Menetrend szerinti járattal, a helyszínen 15 fős 4X4 kerék meghajtásos kisbusszal. A csomagok miatt a kihasználtsága csak 12 fős lehet! A teljes út során a magyar idegenvezető vezeti a kisbuszt.

Szállás: Szállodákban és apartmanházakban, 2 ágyas szobákban.

Ellátás: svédasztalos izlandi reggeli
A főétkezéseknél ajánlott a hideg ebéd hozatala. A vacsora naponta előre foglalható a szálláson. Irányára kb. 30.-€/fő.

Létszám: 12 fő + 1 fő kísérő

Programterv:


1.nap: A dán tengeri birodalom a viking időktől a II. Világháborúig
Találkozás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2/A. Terminálján, és elrepülés Reykjavíkba. Megérkezést követően transzfer a Kék Lagúnához, ahol fürdés a forró, kék kovamoszatos áldásosan lélek – és testgyógyító vízében. Esti érkezés a Cabin Hotelbe a belváros szélén.


Éj Reykjavíkban


2.nap: Az izlandi vulkánosság; a belső „sivatagok”
A terepjáró autóbusz átvétele. Reggeli indulás Pingvellír Nemzeti Park irányába. Vezetés a festő Kaldilalur völgy földútjain, rövid fényképszünetekkel. Séták a száraz, közép-ázsiai sztyeppékre emlékeztető tájon. Jó látási viszonyok esetén a hófödte ormok és jégmezők fényképezése. (Az út mellett látható jégmezők: Langjökull, Eiríksjökull, Okjökull). Délutáni érkezés a Geysírek völgyébe, ahol a Strokkur „munkájában” gyönyörködhetünk, a Langjökull gleccser alatt. Hegyvidéki útvonalon érkezünk a világ egyik legszebb vízeséseként számon tartott Gullfosshoz, az „Aranya Vízeséshez”, ahol a lépcsőzetes szirteken pazar fotókat készíthetünk a lezúduló gleccserolvadékról. Séta és fényképezés a Pingvellír Nemzeti Parkban, a természeti erők által kettéhasított völgyben. Ezen a területen találkoznak az Európai és az Amerikai kontinentális lemezek, valamint itt volt a székhelye az ősi viking parlamentnek. Esti megérkezés a szállásra.

 


Éj Laugarvatn-Flúdir közelében


3.nap: A jégkorszakok; Ahol ma is tart a jégkorszak…
Reggeli látogatás a Seljlandsfoss és a Skógafoss vízesésnél. Túra a vízesés feletti folyóvölgyben a jégmezők széléig. Látogatás a szigetlakók XIX. századi életét bemutató skanzen-múzeumban. Opcionális 2 órás utazás motoros szánon a Myrdalsjökull jégmező végtelen hómezőin. (Téli felszerelés határozottan ajánlott!!!) Előzetes foglalás szükséges!!! Látogatás Dyrhólaey szédítő szikláinál. A lunda kolóniák megfigyelése és fényképezése. Esti megérkezés a szállásra.


Éj Kirkjubaerjarklaustur körzetében


4.nap: Dél-Izland lávatakarói; a Jökullsarlón jéghegyei
Délelőtti látogatás a Skaftafell Nemzeti Parkban. Túrák a gleccserek oldalában és „felett”. Jó idő esetén a sziget legmagasabb csúcsa a 2.119 m magas Hvannadalsnúkur és a csillogó jégsapkájú Örefajökull fényképezése. A sziget program egyik legizgalmasabb kirándulásaként következik a Jökullsarlón gleccserlagúna vidékének meglátogatása, Európa legnagyobb jégsapkája a 8.000 km2 (!) területű Vatnajökull tövében. Hajókázási lehetőség a jéghegyek között, szerencsés esetben fókák társaságában. Séta a fagyos óceánparton, majd a vízbe borjadzó gleccser tövéhez.


Éj  Kirkjubaerjarklaustur körzetében


5.nap: Hekla – a Pokol kapuja; Landmannalaugar csodái

 
Utazás a mesebeli Pjósardalur-völgyön át, amely a XII. századi Hekla vulkán okozta sebeket viseli magáUtazásn. Az óriásvulkán kicsiny múzeumának megtekintése. Séták az izlandi lovak által kitaposott ösvényeken. Fényképszünetek a különleges formavilágú és színekkel tarkított holdbéli tájon. A riolit vulkáni hegyek övezte színes Landmannalaugar területén folytatjuk utunkat Fjallabaksled felé. Fürdési lehetőség a természetes geotermikus medencében és a belőle kiömlő folyóban, majd rövid túra a festő paletta szerűen színes völgyekben és hegyoldalakon. Esti visszaérkezés Hveragerdi körzetébe. (Amennyiben a nyári esőzések elmossák a Landmannalaugar utat, úgy a Pórsmörk útvonalon közlekedünk) Utazás az izlandi geotermikus üvegházak körzetébe, majd este a fővárosba.


Éj Reykjavíkban


6.nap: Szilás- és fogascetek
Bálnales a Reykjavíki-öbölben: Púposbálna, Minkebálna és óriásbálna látogatása várható. Városnézés gyalogosan: Perlan – vagyis a Gejzírkupola - Gyöngy -, a Petrus templom, Höfdi Ház és a Parlament, valamint a Nemzeti Múzeum és Saga Múzeum (egyéni belépőkkel).


Éj Reykjavíkban


7.nap: Izland időjárása. A felmelegedés okozta előnyök és hátrányok
Reggelit követően indulás a repülőtérre. Átszállással érkezés menterend szerint Budapestre.

   

Részvételi díj a legkevesebb 12 fő létszám esetén 1 főre:


Földi szolgáltatások és kíséret Budapesttől - Budapestig  380.000,-Ft
Vacsorák: irányár! Egyéni, helyszíni fizetéssel  59.000,-Ft
Baleset, Betegség és Poggyászbiztosítás:  3.080,-Ft
Repülőjegy irányár illetékkel:(foglalás idejétől függ)   100.000,-Ft
Helyszíni programok:  43.700,-Ft
 

A részvételi díjak 10% Explorer Törzsutas jutalékot tartalmaznak! A jutalék a repülőjegyre és étkezésekre, biztosításra nem érvényes!
 

Helyszíni programok:

1./ Jökullsarlón gleccser hajóval: a részvételi díj tartalmazza
A gleccserhajókázás időjárás függő - ha nem teljesül a részvételi díj visszajár.

2./ BÁLNALES: a részvételi díj tartalmazza
Ha vihar esetén nem végrehajtható, a részvételi díj visszajár.
Púposbálna és Minke- vagyis törpebálna látogatása várható – max. 10 m hosszúságú - ill. egyéb bálnafajok- de nem garantáltan. Kötelező a gyomorerősítő! Pálinka, citrom a gyógyszer mellett!

3./ Motoros-szán kirándulás a Myrdalsjökull jégmezőn : 43.700,-Ft/fő előzetes foglalással!

4./ Reykjavík múzeumai: kb. 15.-€/fő helyszíni fizetéssel

5./ Skógar Múzeum: 5.-€/fő helyszíni fizetéssel
 

Tudnivalók:


• A változékony időjárás miatt a programok sorrendje változhat.
• A mindennapi kirándulások reggel 8 órakor indulnak. A természeti képződmények eléréséhez helyenként gyaloglás szükséges, ezért javasoljuk a kényelmes cipő és ruházat viseletét.
• Esőkabát, vízálló cipő, meleg ruházat és szúnyogriasztó ajánlott.
• A nagyon drága éttermi és üzleti árak miatt javasoljuk a tartós italok és ételek (ill. gyorsforraló) hozatalát. Izland a világ egyik legdrágább országa, ezért célszerű az alap felszerelési cikkek hozatala Magyarországról. Várható nappali hőmérséklet 15-20 C, éjszakai 8 - 10 C.
 

Jelentkezés az útra

Tűz és jég - Izland

A jelentkező adatai

Sorry, you need to install flash to see this content.