Ma 2020. 09. 30.,
Jeromos napja van

Utazz el! Éld át! Írd meg!

EXPLORERS WANTED! Keressük a világ legbátrabb utazóit, legvadabb fotóit / videóit, legvagányabb bloggereit. Jelentkezni az info@explorergroup.hu e-mail címen lehet.

A felfedezők köztünk vannak!

  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.

Venezuela

2012-06-28 | Utoljára módosítva: 2012-11-15 16:33:58

Hivatalos név: Venezuelai Bolivári Köztársaság
Anyanyelven: República Bolivariana de Venezuela
Államforma: köztársaság
Időzóna: GMT – 5:00
Pénznem: venezuelai bolívar (VEF)
Főváros: Caracas
Terület: 912 050 000 km2
Lakosság: 20 249 000 fő
Népsűrűség: 22,2 fő / km2
Hivatalos nyelv: spanyol, további beszélt nyelvek: indián nyelvek
Éghajlat: Venezuela trópusi éghajlattal rendelkezik. Egyenlítői fekvésének köszönhetően a hőmérsékletváltozás minimális. Az esetleges különbséget a tengerszint feletti magasság okozza, a növekvő tengerszint feletti magassággal jelentősen csökken a hőmérséklet, 1000 m-en egészen 6°C -al. Az átlaghőmérséklet 20°C -30°C körül mozog. Az intenzív forróság és szárazság főként az alföldeket súlytja, a tengerparti vidéket a tenger felől érkező párás levegő frissíti fel.
Népcsoportok: mesztic (70%), fehér (17%), néger (7 %), indián, mulatt (6%).
Vallások: római katolikus (94%), protestáns (2%), törzsi vallású (2 %), zsidó (2 %).
Nagyobb települések: Maracaibo, Caracas, Valencia, Maracay, Barquisimeto, Ciudad Guayana, San Cristóbal
Beutazási feltételek: Az érvényes magánútlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Brazíliába, ha tervezett tartózkodásuk időtartama nem haladja meg a 90 napot és annak célja nem jövedelemszerző tevékenység folytatása vagy munkavállalás.
Beutazáskor az úti okmánynak még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
A beutazás előtt a repülőtéren két formanyomtatványt kell kitölteni, egyet az idegenrendészeti hatóság, a másikat a vámszervek számára. Az idegenrendészeti szervek nyomtatványát meg kell őrizni, mert a kilépéskor kérhetik. A vámnyilatkozatot az országba történő belépéskor végleg elveszik. A Magyarországról való belépéshez nem feltétel védőoltás megléte. A sárgaláz és más trópusi betegségek elleni védőoltások felvétele ajánlott, de amennyiben az őserdőbe vagy az 1000 méter alatti, nem tengerparti területekre kívánnak utazni, akkor kötelező! Az oltásokat ajánlott minimum az utazás előtt 10 nappal beadatni.
Közbiztonság: Venezuelának nincs olyan térsége, amelynek felkeresése nem ajánlott, ugyanakkor az egész országban, de különösen a nagyvárosokban és Kolumbia határvidékén, ahol nem olyan jó a közbiztonság, fokozott óvatossággal kell eljárni.
A turisták által leglátogatottabb helyeken gyakoriak a külföldiek sérelmére elkövetett lopások, de számos esetben előfordulnak fegyveres rablások is.
Elektromos áram: 120 V, 60 Hz
Egészségügy: Mivel a vezetékes víz nem ivóvíz minőségű, javasolt palackozott víz vagy üdítőt fogyasztása. Jéggel készített italok fogyasztása is csak a színvonalasabb éttermekben javasolt. Lehetőség szerint kerüljük az utcai árusoknál való étkezést.
A nagyvárosokban az egészségügyi ellátás megfelelő. Általában azonnal készpénzzel kell fizetni, de a magánkórházak elfogadnak hitelkártyát is. Az ország déli részén, az 1000 méter alatti területeken, főleg az Orinoco és Aure folyók mentén, malária veszély van, ezért elindulás előtt már időben el kell kezdeni a malária elleni gyógyszerek szedését.
Úti céltól függően célszerű a diftéria, a tífusz és a hepatitisz A és B elleni védőoltás felvétele.
Nemzetközi repülőterek: Caracas, Maracaibo, Maturín
Helyi közlekedés: Venezuelában lehetőleg ne tömegközlekedési eszközzel utazzanak. A repülőtértől nincsen buszjárat a fővárosba, így oda csak taxival lehet eljutni. Tanácsos a fuvardíjat mindig előre tisztázni. Autókölcsönzők az ország minden részén találhatók, nemzetközi jogosítvánnyal és hitelkártyameglétével lehet autót vezetni itt.
Vidéken a főutak jó állapotúak, de a ritkán lakott részeken lehetőleg csak nappal vezessünk.


Külképviselet

A Bolivári Venezuelai Köztársaság Nagykövetsége Magyarországon
Cím: 1023 Bp. Vérhalom u. 12-16. A épület
Telefon: 326-0460, 326-0461, 326-0489

Magyar Nagykövetség Venezuelában
Cím: PROQUIM C.A. Urb. Los Palos Grandes, Avenida Francisco de Miranda, Centro Plaza, Torre B, Piso 17, 1060 Caracas.
Előhívó: (58)(212)
Telefon: 209-3511, 286-7768
Tiszteletbeli főkonzul: Fenjves János
 

Sorry, you need to install flash to see this content.