Ma 2019. 12. 12.,
Gabriella napja van

Utazz el! Éld át! Írd meg!

EXPLORERS WANTED! Keressük a világ legbátrabb utazóit, legvadabb fotóit / videóit, legvagányabb bloggereit. Jelentkezni az info@explorergroup.hu e-mail címen lehet.

A felfedezők köztünk vannak!

  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.

A Balatontól a Bajkál-tóig

Jún. 27-én reggel 8-ra terveztük az indulást. Búcsúzás, kávé és rajt, de nehézkes az elválás.. Beugrunk még pálinkáért az Oroszlán Zolihoz Szőlősre , aki felajánlott nekünk 2 litert a csodálatos nedűböl. Zoli reggel 8 kor borlopóval csalogatja elő a ballonból a főzetet (egy szippantás a jóból...). Irány a kávézó. Utána a hungarikumok beszerzése a füredi piacon, és az önkormányzat előtt búcsút veszünk szeretteinktől és az alpolgármester Úrtól. 10.30 kor, Irány Kelet!

Az M7 autópályát követi az M3, meglepetés nélkül közeleg az Ukrán határ. Kárpátalján élő barátunk Marika már várt bennünket a határ innenső oldalán, ha ""bármi gond lenne". Az Ukrán határ még a klasszikus sorban állós , kipakolós , papír töltögetős. Egy óra alatt sikerül átjutnunk. A második település Záhony (Csap) után Szürte , Marika itt él, és fogad minket minden jóval. A Kárpátalján igen szerény körülmények között élő emberekre jellemzően megvendégel bennünket mintha királyi vendégei lennének, ezúton is KÖSZÖNJÜK! Este 7 órakor indultunk tovább kis térképészeti navigáció után, a Vereckei hágóra.

A csodálatos Kárpátokon át jó minőségű úton haladtunk szakadó esőben Alsó Vereckéig (Nyizsnij vorota) itt le kell térni a főútról és egy rettenet rossz minőségű, szegényes falvakon áthaladó úton jutunk el a hágó 900 méteres magasságáig. Fent egy csoda vár ránk !!! A hágó tetőpontján egy háborús emlékmű, és két elkezdett szálló épület fogad minket , nem találjuk a honfoglalási emlékművet. Aztán (ha Kijev felé haladunk) balra megyünk , mert az az út nézett ki jobbnak.. Odaérkezünk a honfoglalási emlékműhöz., sajnos már félhomály van , de így is lenyűgöző. Ha eddig nem tudtuk ,hogy őseink miért jöttek erre tovább ,itt fény derül a titokra! Aki teheti el kell ide jönni! Őseinkre emlékezvén egy áldomás legördítése után továbbindulunk L,vov felé.

Még 20 Km sáros , kátyúkkal tarkított szlalom pálya vár ránk, düledező sötét  faházikókkal. Visszatérünk az M6 főútra , és L,vovon túl  valahol helyi idő szerint 2 órakor egy benzinkút parkolójában nyugovóra térünk.

Előtte megesik első kalandunk a helyi rendőrökkel (20 dolláros affér) - kicsit gyorsan hajtottam , 50 dollárt szeretett volna az aranyfogú rendőrbácsi, és nagyon nehéz volt meggyőzni , hogy jó lesz ez 20-nak is.

Folyt. köv...

Sorry, you need to install flash to see this content.