Ma 2024. 05. 18.,
Erik, Alexandra napja van

Utazz el! Éld át! Írd meg!

EXPLORERS WANTED! Keressük a világ legbátrabb utazóit, legvadabb fotóit / videóit, legvagányabb bloggereit. Jelentkezni az info@explorergroup.hu e-mail címen lehet.

A felfedezők köztünk vannak!

  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'exptravel'@'localhost' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = 'a:2:{s:7:\"subject\";s:16:\"Relevant Content\";s:7:\"content\";s:98:\"<div class=\"item-list\"><ul><li class=\"first last\"><a href=\"/cikkek/bali\">Bali</a></li>\n</ul></div>\";}', created = 1716023927, expire = -1, headers = '', serialized = 1 WHERE cid = 'relevant_content:cikkek:explorert:hu:r.1:http://travel.explorerworld.hu/hirek/sajat-magat-fotozta-az-exhibicionista-makako' in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/includes/cache.inc on line 109.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'exptravel'@'localhost' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = 'a:2:{s:7:\"subject\";s:16:\"Relevant Content\";s:7:\"content\";s:361:\"<div class=\"item-list\"><ul><li class=\"first\"><a href=\"/hirek/expedicio-titokzatos-majomfaj-felkutatasara\">Expedíció a titokzatos majomfaj felkutatására</a></li>\n<li class=\"last\"><a href=\"/hirek/bonobo-majmoknak-hatarozott-velemenyuk-van-az-etelek-minosegerol\">A bonobó majmoknak határozott véleményük van az ételek minőségéről</a></li>\n</ul></div>\";}', created = 1716023927, expire = -1, headers = '', serialized = 1 WHERE cid = 'relevant_content:hirek:explorert:hu:r.1:http://travel.explorerworld.hu/hirek/sajat-magat-fotozta-az-exhibicionista-makako' in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/includes/cache.inc on line 109.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.

Saját magát fotózta az exhibicionista makákó

2011-07-06 | Utoljára módosítva: 2011-07-06 13:42:36
Forrás:

Egy indonéziai üstökös makákócsalád igazán köreibe fogadta David Slater természetfotóst: nemcsak engedték, hogy fotózza őket, de „kölcsönvették” fényképezőgépét, és saját kézzel készítettek fotósorozatot magukról.

Egy természetfotós élete soha nem unalmas. Ezt David Slater díjnyertes angol fotográfus is megtanulta a napokban, miközben egy indonéziai üstökös makákócsaláddal járta a dzsungelt. Az egyik majom ugyanis elvette tőle a kamerát, és fotózni kezdte a többieket.
David már három napja követte a majomcsapatot. Azért indult Indonéziába, hogy lencsevégre kapja az üstökös makákókat, ezeket a fokozottan veszélyeztetett főemlősöket. Az állatok hamar megszokták a közelségét. „Valószínűleg soha nem találkoztak még emberrel, ennek ellenére nem érezték fenyegetve magukat. Minden gond nélkül sétálhattam velük, ők pedig az agresszió legkisebb jelét sem mutatták. Inkább kíváncsiak voltak” – nyilatkozta David.


Az egyik majom is ezért közelítette meg David kameráját: felkeltette az érdeklődését a gép, és közelebbről meg akarta vizsgálni. Ekkor meglátta saját tükörképét a lencsében, elvette a fotóstól a masinát, és a többiekhez vitte.
A majmok vizsgálni kezdték a kamerát – grimaszoltak, vicsorogtak; valószínűleg ez volt az első alkalom, hogy látták a saját tükörképüket. Már akkor pózolni kezdtek, mielőtt még egyikük véletlenül lenyomta a gombot, és fotót készített róluk. „A hang, amit a gép fotózás közben ad ki, felkeltette az állat érdeklődését. A többiek először megijedtek és elfutottak, de lassan visszatértek. Elképesztő volt ezt végignézni.”
„Már több száz képet csinált, mire vissza tudtam szerezni a gépemet, de ezek közül nem sok fókuszált rendesen. Ha tovább tudtam volna maradni, valószínűleg egy egész családi albumot csinál magának.”
Az üstökös makákók rendkívül ritkák, ezért fokozottan védettek. David egy holland kutatótábor által megfigyelt csoportot követett napokig azért, hogy megfigyelje és rögzítse viselkedésüket.
 

Relevant Content

Sorry, you need to install flash to see this content.