Ma 2024. 04. 25.,
Márk napja van

Utazz el! Éld át! Írd meg!

EXPLORERS WANTED! Keressük a világ legbátrabb utazóit, legvadabb fotóit / videóit, legvagányabb bloggereit. Jelentkezni az info@explorergroup.hu e-mail címen lehet.

A felfedezők köztünk vannak!

  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'exptravel'@'localhost' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = '', created = 1714009485, expire = -1, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = 'relevant_content:cikkek:explorert:hu:r.1:http://travel.explorerworld.hu/blogs/btakats/letelepedesem-rovid-tortenete' in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/includes/cache.inc on line 109.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'exptravel'@'localhost' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = '', created = 1714009485, expire = -1, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = 'relevant_content:hirek:explorert:hu:r.1:http://travel.explorerworld.hu/blogs/btakats/letelepedesem-rovid-tortenete' in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/includes/cache.inc on line 109.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.

Letelepedésem rövid története...

Enyhén másnapos érkezés Tofo-ra, majd véletlen találkozás azokkal a holland bringásokkal, akikkel Nairobiban múlattam az időt első afrikai napjaimban. Búvárközpont látogatás, majd egy váratlan döntés után,fáradtan irány a fullmoon-party. Sörök, helyi tömény-happy hour, majd helyi tömény redbull hour, tánc, tánc... Ilyesmi. Szörnyűséges ébredés, séta a szimpatikusabb búvárközpontba egy megbeszélt találkára.

Szörnyű állapotom és a szakállam ellenére felfogadnak DMT-nek (Dive Master Trainee), ami azt jelenti így hirtelen, hogy három hónapig nekik dolgozom, merülök, és tanulok. Hamarosan állandó szállásom is kerekedik, kis szoba, összkomfort, még meleg zuhanyom is van. A munka szörnyű. Alapvetően sokat kell búvárkodni, néha napi háromszor is, és szafarikat vezetni, ahol az emberek (én is) cetcápákkal, mantarájákkal, delfinekkel úszhatnak, bálnákat követhetnek nyomon.

A hollandok maradnak vagy egy hétig, így jókat hülyülünk, sörözünk, 24-et nézünk. Kialakul a napirendem, reggel háromnegyed hétkor kezdek a munkában, pakolással, ami végre biztosítja a napi szükséges mozgást, súlyemelést. Ezután egy búvárkodás, majd egy szafari, majd még egy búvárkodás, közben pakolás, hajó-indítás, ücsörgés, olvasás, beszélgetés, mindez egy tökéletes óceánparton, tökéletes kilátással, pálmafákkal, majmokkal... Szörnyű ez a hely. Néhanapján az irodában kell töltenem egy kis időt, ami mindennél jobb, mivel az iroda (Office) egy közeli zátony, ahol eddig minden merülés alkalmával találkoztam cápákkal.

Munka után tusolás, majd irány a kis étterem, Black and White, ahol annyira olcsó a kaja, hogy valóban, a helyiek és a fehérek egyaránt ott esznek. Majd séta az óceánparton, olvasás, filmezés, vagy csak alvás. Sokszor csak alvás, mivel a búvárkodás rendesen lemeríti az embert.

Ja igen, mielőtt elkezdtem volna dolgozni, bevásároltam pólókat, megborotválkoztam, meg hasonlók. Mégsem dolgozhatok olyan külsővel, ahogy eddig utaztam... A hollandok végül hazamentek, a napirend nagyjából változatlan maradt. Reggeltől ötig az óceán, napsütés, pálmafák, homokos tengerpart, finom de egyszerű kaják...

Egy idő után sajnos a Black and White tulajt váltott, így 60 Ft-tal megemelték az ételek árát (egységesen...:)), és egyszersmind lerontották a minődégét is, de még így is ez a hely maradt a legjobb alternatívája a főzésnek. Időközben felfedeztem, hogy másfél órányi útra (busz+csónak) van egy kis dél-afrikai bolt, ahol mindenféle finomságokat lehet vásárolni, így az étteremnek már a home-made hamburgereimmel, kolbászos rántottával, makarónival, és currys tintahallal kell versenyeznie. Ja, és persze a kesudióval, amiből néha egy fél kilo képezi a vacsorámat, miközben valamilyen bugyuta filmet nézek a laptopon, vagy olvasok. Gyakorlatig végtelen regény áll rendelkezésemre a két szuper book-exchangenek hála... Mindent egybevetve szörnyűséges egy élet, szenvedek is rendesen.

Idővel megszereztem az Advanced Diver fokozatot, majd az Emergency First Response képesítést, s hamarosan meglesz a mentőbúvár is. Azaz közeledek az eredeti célomhoz, ahhoz, hogy Dive Master legyek, s ezzel lehetővé tegyem, hogy a hobbimmal, a búvárkodással pénzt is keressek, bárhol a világon.

Annyira rosszul kezdtem magam érezni, hogy megegyeztem a búvárközpont tulajaival, hogy miután október vége felé meglesz a Dive Master fokozatom, itt maradok a szezonra, azaz minimum január közepéig dolgozni. Azaz magamat is meglepve ezzel, egy pillanat alatt eldöntöttem az elkövetkező közel fél évem sorsát. Időközben megérkezett a teljes felszerelésem Dél-Afrikából, amit még nem tudom, hogy hogyan fogok továbbszállítani, de ezt a problémát azt hiszem majd csak akkor fogom megoldani, ha egyszer tényleg aktuálissá válik.

Itt tartottam kb. két héttel ezelőtt... Egy trópusi paradicsomban éltem, egy szuper munkahelyen dolgoztam, mindezt egész nap jó, de legalábbis jófej emberek társaságában. Olcsó, egyszerű élet, egyszerű kikapcsolódásokkal, nagy alvásokkal, olvasással töltött hosszú órákkal (az áramszünetekben gyertyafényben). Aktívabb éjszakáimra a közeli bár kiváló megoldást kínált (s a fullmoon party utáni szégyenem ellensúlyozta a levágott szakállam nyújtotta álca :)), néha élő zenével, néha csak egy nagy bulival, olcsó italokkal, finom pizzával, sok-sok emberrel.

Azaz minden tökéletes volt két héttel ezelőttig, amikoris felbukkant a nő... :)))))))))))))))))))))

A további kalandokról bővebben itt olvashattok: elmentekotthonrol.blog.hu/

Sorry, you need to install flash to see this content.