Ma 2024. 04. 20.,
Tivadar napja van

Utazz el! Éld át! Írd meg!

EXPLORERS WANTED! Keressük a világ legbátrabb utazóit, legvadabb fotóit / videóit, legvagányabb bloggereit. Jelentkezni az info@explorergroup.hu e-mail címen lehet.

A felfedezők köztünk vannak!

btakats blogja

  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.

Letelepedésem rövid története...

Enyhén másnapos érkezés Tofo-ra, majd véletlen találkozás azokkal a holland bringásokkal, akikkel Nairobiban múlattam az időt első afrikai napjaimban. Búvárközpont látogatás, majd egy váratlan döntés után,fáradtan irány a fullmoon-party. Sörök, helyi tömény-happy hour, majd helyi tömény redbull hour, tánc, tánc... Ilyesmi.

Vilanculos - Zombi és tengerpart

A Dreheres-kocsival hamarosan megérkeztem a városkába, kis utcák, rendezett épületek, mosolygó helybéliek. Nem mondom, már-már meglepően vidám hangulatú volt minden, mintha nem is Afrikában lennék, s mindezt úgy, hogy sikerült mindennek 100%-ig afrikainak maradnia.

Sörtől sörig, avagy kamionstoppal Mozambikban

Ott tartottam a történetemben, hogy éppen elkezdtem volna szállást keresni az éjszakára egy unalmas buszút után, amikor... amikor meghallottam, amint egy helybélinek tűnő férfi arról beszélt valakivel, hogy Maputo, a főváros felé tart. Gondoltam, hogy veszíteni nem veszíthetek semmit, ha megkérdezem, mégis hogyan gondol még aznap elindulni, mikor buszok csak hajnalban indulnak.

Irány Mozambik!

Hajnalban érkeztem meg ismét Dar Es Salaamba, és bár nincsen komolyabb problémám a várossal, minél hamarabb szerettem volna elhúzni onnan a csíkot, délnek, Mozambik felé.

Búvárkaland

Zanzibár második rész

Korai ébredés, gyömbéres fánk, reggelire, majd séta a hotelig, ahonnan a kaland indult.

Zanzibár – első rész.

Zanzibári tartózkodásom tulajdonképpen tökéletesen alakult, sőt, sokkal jobban, mint azt remélni mertem volna. Valahogy úgy képzeltem, hogy Zanzibár túl turistás lesz, így nem számítottam semmi kiemelkedőre.

Érkezés után újabb hajóút? – Igen

A hajóút Dar Es Salaamig nagyjából eseménytelenül telt, leszámítva talán azt, amikor éjfélkor azzal keltettek fel, hogy a kapitány vár a hídon, és hogy valami hajó van mellettünk… Rögtön észre is vettem a fényeket, amik nagyon közel voltak hozzánk. Lévén a nyílt óceánon voltunk, nem voltak túl jó érzéseim a dologgal kapcsolatban.

Vissza Afrikába II. – Moroni

A határőrök és egyéb kikötői irodisták kipihent arccal érkeztek meg nyolc után, s végül rövid huzavona után kiköthettünk, s végre elhagyhattuk a roncsra emlékeztető, de hősiesen kitartó hajónkat.

Fight Club

 Következzen egy kis tematikus anyag Madagaszkárról:

 

 

Az élet Madagaszkáron is egy véget nem érő harc mindenkinek. Csakhogy ez a harc itt-ott azért különbözik ám egymástól. Nézzünk hát néhány jellegzetes példát:

 

Vissza Afrikába I. – Az út Moroni-ig

Köszönhetően az Explorer szerkesztőségének mostantól itt is olvasható lesz a blogom, ami afrikai, s jövőre talán ázsiai kalandjaimat, lököttségeimet mutatja be, remélhetőleg az olvasók megelégedésére.

Sorry, you need to install flash to see this content.