Ma 2024. 04. 30.,
Katalin, Kitti napja van

Utazz el! Éld át! Írd meg!

EXPLORERS WANTED! Keressük a világ legbátrabb utazóit, legvadabb fotóit / videóit, legvagányabb bloggereit. Jelentkezni az info@explorergroup.hu e-mail címen lehet.

A felfedezők köztünk vannak!

  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'exptravel'@'localhost' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = '', created = 1714434013, expire = -1, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = 'relevant_content:cikkek:explorert:hu:r.1:http://travel.explorerworld.hu/blogs/farkasv/recifei-karneval' in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/includes/cache.inc on line 109.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'exptravel'@'localhost' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = '', created = 1714434013, expire = -1, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = 'relevant_content:hirek:explorert:hu:r.1:http://travel.explorerworld.hu/blogs/farkasv/recifei-karneval' in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/includes/cache.inc on line 109.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.

alcedo-header.jpg

Recifei karnevál

Egy elképesztő város elképesztő bulija a Recifei karnevál. Persze mondják sokan, hogy a Riói az igazi. Nem! Egyáltalán nem. Míg Rióban egy egyre inkább erotika kiállításra emlékeztető felvonulás zajlik, addig Recife megmaradt az alapkoncepciónál: világméretű buli. Amíg a szem ellát, hömpölygő emberáradat. Mindenki zenél, aki nem az meg táncol. Van akin látszik a tánc, van aki csak magáról megfeledkezve szinte extázisban vonaglik. Hatalmas a hőség, mindenkiről patakzik az izzadság.

A dobokat püfölő csapatok folyamatosan hívtak minket, álljunk közéjük és táncoljunk mi is velük. Á, mi nem, mi csak nézelődünk… legalábbis ezt a kifogást gurítottuk magunk előtt. Egy ideig. Csak egy ideig. Aztán nem bírtuk tovább, és először csak a kezünkkel vertük az ütemet, aztán a lábunk is rugózott a körülöttünk állókkal, majd végül beszippantva minket a tömeg - teljesen egyé válva azzal - meghallottuk a bennünk lappangó dobok ütemét, és már mindenünk a szinte fülsüketítő dobok ritmusára járt. Elképesztő buli volt. Elgázolt minket a Recifei karnevál.

Szinte minden helyi ételt, italt megkóstoltunk, már a helyi soklábúak sem zavarták az élvezetet. Az egyik kedvenc kaja a hurkapálcikára felszúrt grillezett mozarella volt. A kókuszlét magából a frissen szedett kókuszból ittuk. Ja, hogy a karnevál megélése teljes legyen, a végére ki is zsebeltek minket.

Viktor

Fotók: Schweitzer Szabolcs

További képek az ALCEDO weblapon >>

Sorry, you need to install flash to see this content.