Ma 2024. 04. 30.,
Katalin, Kitti napja van

Utazz el! Éld át! Írd meg!

EXPLORERS WANTED! Keressük a világ legbátrabb utazóit, legvadabb fotóit / videóit, legvagányabb bloggereit. Jelentkezni az info@explorergroup.hu e-mail címen lehet.

A felfedezők köztünk vannak!

  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'exptravel'@'localhost' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = '', created = 1714430052, expire = -1, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = 'relevant_content:cikkek:explorert:hu:r.1:http://travel.explorerworld.hu/blogs/farkasv/schneeberg' in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/includes/cache.inc on line 109.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'exptravel'@'localhost' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = '', created = 1714430052, expire = -1, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = 'relevant_content:hirek:explorert:hu:r.1:http://travel.explorerworld.hu/blogs/farkasv/schneeberg' in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/includes/cache.inc on line 109.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.

alcedo-header.jpg

Schneeberg

Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez... Még akkor is, ha az erőnlét hagy „némi” kívánnivalót maga után. Így történt, hogy szombat hajnalban útra keltünk, hogy újabb kísérletet tegyünk a Schneebergen. Kis autózás után megérkeztünk Losenheimbe, felkaptuk a bakancsokat, és irány előre. Pontosabban a sípályán felfelé. :-) Fél óra erőltetett menet után mindegyikünk kapkodta a levegőt, törölgette verejtéktől nedves homlokát, s fejét csóválta, hogy „na, ez megint nem fog menni….” Hallgathattam is egyik, mára már szállóigévé vált mondásomat, némi gúnnyal fűszerezve, hogy „mit nekünk a Mount Everest…” :-)

Enne ellenére eljutottunk az első hüttéig, ahol némi kávé és reggeli után úgy döntöttünk, folytatjuk az utat, habár igencsak gyülekeztek a viharfelhők. De bíztunk abban, hogy az időjárás mellénk áll. Sajnos nem így történt. Ahogy haladtunk feljebb, annál jobban erősödött a szél. Egy darabig nyakunkat behúzva próbáltunk menedéket találni lefagyni készülő füleinknek, aztán győzött a természet. Előkerültek a fülvédők, sapkák, s jobb híján a pulóver (a fejre). :-)

Végül déli 12 óra után nem sokkal elértük a csúcsot. Gyorsan elkészítettük a csúcsfotókat, s igyekeztünk vissza a közeli Fischerhüttébe melegedni. A kalória utánpótlással összekötött taktikai megbeszélés után úgy döntöttünk, hogy a „kicsivel” hosszabb, ám kevésbé meredek úton megyünk lefelé. A „kicsivel” hosszabb út, az kb. 2-szer olyan hosszú volt, nem kevésbé kalandos (mivel volt egy kis „kitérőnk”) és a legkevésbé sem vízszintesebb. Ami a legjobb volt, nem ugyanabba a faluba érkeztünk, ahonnan indultunk. :-) 5 óra lefelé gyaloglás után leértünk a hegyről és még hátra volt 2 km a szomszédos településre. Szerencsénkre megláttunk egy ház udvarán álló taxit. Becsengettünk, s rövidesen már robogtunk a mi kis autónk felé. Gyors átöltözés után fáradtan, de egy szép nap emlékeivel indultunk haza, gondolatban már a következő túra tervével.

Adri

Fotók: Póczik Adrienn

További képek az ALCEDO weblapon >>

Sorry, you need to install flash to see this content.