Ma 2024. 05. 04.,
Mónika, Flórián napja van

Utazz el! Éld át! Írd meg!

EXPLORERS WANTED! Keressük a világ legbátrabb utazóit, legvadabb fotóit / videóit, legvagányabb bloggereit. Jelentkezni az info@explorergroup.hu e-mail címen lehet.

A felfedezők köztünk vannak!

  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'exptravel'@'localhost' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = 'a:2:{s:7:\"subject\";s:16:\"Relevant Content\";s:7:\"content\";s:114:\"<div class=\"item-list\"><ul><li class=\"first last\"><a href=\"/cikkek/oko-haboru\">Öko háború </a></li>\n</ul></div>\";}', created = 1714806215, expire = -1, headers = '', serialized = 1 WHERE cid = 'relevant_content:cikkek:explorert:hu:r.1:http://travel.explorerworld.hu/hirek/veszelyben-sea-shepherd-zaszloshajoja' in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/includes/cache.inc on line 109.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'exptravel'@'localhost' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = 'a:2:{s:7:\"subject\";s:16:\"Relevant Content\";s:7:\"content\";s:613:\"<div class=\"item-list\"><ul><li class=\"first\"><a href=\"/hirek/japan-balnavadaszoknak-adja-helyreallitasra-szant-tamogatasokat\">Japán a bálnavadászoknak adja a helyreállításra szánt támogatásokat</a></li>\n<li><a href=\"/hirek/sea-shepherd-delfinekert-kuzd\">A Sea Shepherd a delfinekért küzd</a></li>\n<li><a href=\"/hirek/szemetlerako-lesz-himalajabol\">Szemétlerakó lesz a Himalájából?</a></li>\n<li><a href=\"/hirek/ezek-capak-nem-mennek-levesbe\">Ezek a cápák nem mennek a levesbe</a></li>\n<li class=\"last\"><a href=\"/hirek/80-liter-alatt-fold-korul\">80 liter alatt a Föld körül</a></li>\n</ul></div>\";}', created = 1714806215, expire = -1, headers = '', serialized = 1 WHERE cid = 'relevant_content:hirek:explorert:hu:r.1:http://travel.explorerworld.hu/hirek/veszelyben-sea-shepherd-zaszloshajoja' in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/includes/cache.inc on line 109.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.

Veszélyben a Sea Shepherd zászlóshajója

2011-08-02 | Utoljára módosítva: 2012-06-20 23:34:28
Forrás:

Paul Watson, a Sea Shepherd radikális környezetvédő szervezet alapítója és vezetője elveszítheti legnagyobb hajóját, a Steve Irwint. Az aktivista összetűzésbe került egy máltai halászcéggel, amely beperelte a Sea Shepherdet – Watsonnak 850,000 fontot kell összegyűjtenie 10 nap alatt, ha meg akarja tartani a hajót.

Paul Watson, az „ökokalóz” versenyt fut az idővel, hogy megmentse legfontosabb hajóját. A Steve Irwin, amely nevét egy legendás ausztrál környezetvédőről kapta, jelenleg vesztegzár alatt van az Atlanti-óceánon, a Shetland-szigeteken.
Watsont, akit talán a világ egyik legradikálisabb környezetvédőjének nevezhetünk, egy máltai halászati vállalat perelte be 850,000 fontnyi összegre. A nem túl kreatív nevű Fish&Fish (Hal és Hal) azzal vádolja az „ökokalózt”, hogy tavaly 800 kékuszonyú tonhalat szabadított ki a halászhálójukból, súlyos károkat okozva ezzel a cégnek. A Fish&Fish egyébként az egyik legnagyobb tonhalfeldolgozó cég a világon.


A Földközi-tengeren egy-egy évben mindössze két hétre korlátozódik a legális tonhalhalászat. A szabályozás azért ilyen szigorú, mert a kékuszonyú tonhalat a mediterrán térségben a kíméletlen túlhalászás miatt, már a kihalás veszélyezteti. Málta az utóbbi időben a tonhalhalászat fellegvárává vált, leginkább a Közel-Keletre és Japánba exportál. A máltai kormány szigorú kvótákat állapított meg, amelyek kötelezőek lennének a tonhal-feldolgozókra és a halászokra, ők azonban gyakran figyelmen kívül hagyják a szabályokat, és a gyenge hatósági ellenőrzést kijátszva Líbia partjainál egész évben halásszák a tonhalakat. Watson és csapata egy ilyen illegális begyűjtőút során csípte el a Fish&Fish hajóját. A Sea Shepherd nem tagadja az incidenst, bár a vállalat olyan vádakat is felhozott ellenük, amelyeket nem ismernek el – ilyen például az, hogy a tonhalmentő expedíció során közelharcra is sor került, és az összetűzésben a Fish&Fish több embere is megsérült.
Joseph Caruana, a Fish&Fish elnöke csak a máltai sajtónak volt hajlandó nyilatkozni az esetről. „A Sea Shepherd nem viselkedhet továbbra is így. Azt szeretném elérni, hogy a hatóságok igazságot tegyenek. Meg akarom mutatni mindenkinek, hogy mi komolyan vesszük az üzletet, és harcolunk az igazunkért.”


Bár a vállalat illegálisan halászta le a tonhalakat, a bíróság mégis nekik adott igazat, és 850,000 fontnyi büntetésre ítélte a környezetvédőt. Ha Watson 10 napon belül (amiből mára már csak 8 nap maradt) nem fizet, eladják a Sea Shepherd egyik legfontosabb hajóját, a Steve Irwint. A csapat Twitteren kért segítséget támogatóitól.
„Ez nem csak pénzügyileg vethet vissza minket” – nyilatkozta Watson. –„Ha a Steve Irwint lefoglalják, nem tudunk eredményesen fellépni a japán bálnavadászok ellen decemberben. A Fish&Fish azt mondja, hogy kárt okoztunk nekik azzal, hogy kiszabadítottuk a tonhalakat, de mindenki tudja, hogy a szabályokat megkerülve, illegálisan halásztak.”

 

Relevant Content

Sorry, you need to install flash to see this content.