Ma 2024. 11. 22., Cecília napja van |
Utazz el! Éld át! Írd meg!EXPLORERS WANTED! Keressük a világ legbátrabb utazóit, legvadabb fotóit / videóit, legvagányabb bloggereit. Jelentkezni az info@explorergroup.hu e-mail címen lehet. A felfedezők köztünk vannak! |
A Hochschober gasztronómiai vendégszereplése a Segal étteremben
2009-02-24 | Utoljára módosítva: 2009-03-03 16:06:43
Szerz(ők): Tóth Katalin Enikő | Fotós(ok): Hotel Hochschober
El kell ismerni, aki megálmodta az étterem kinézetét, kiváló stílusérzékkel van megáldva. Bárhová nézek, minden tökéletes összhangban van, az asztalok, a székek, a díszítőelemek, még a mosdók is olyan hibátlanul tökéletesek és ízlésesek, hogy ez után az entrée után egyre kíváncsibb vagyok a folytatásra. A Hochschober szálloda főszakácsának pezsgős köszöntőjével kezdetét veszi a gasztronómiai utazás. A négyfogásos menü előételének nevét látva izgatottan várom, hogy megkóstolhassam: lóbabkrém fahéjfagylalttal. Mikor a pincér kihozza és elhelyezi előttem, rövid ideig csak gyönyörködöm a látványban: a zöld lóbabkrém leves közepén egy pici tésztakosárka-hajó úszik, melynek éke a fahéjfagylalt, tetején ízlésesen egy-egy darabka fahéjjal és mentalevéllel. Megkóstolom: selymesen simogató érzés, isteni! A forró krémleves és a jéghideg fagylalt párosítása tökéletesen kiemeli mindkettő ízét, s igazán egzotikus élményt nyújt. A bab megmarad frissességében, természetes ízében, s a fahéj édeskés-csípőssége csak még jobban megbolondítja. Hamarosan megérkezik a grillezett lazacpisztráng borjúpofával és zellerpürével. A tányéron gusztusosan elrendezett vegyestál falatnyi ételféleségekből van összeállítva. A hal diszkréten sós, már vágásnál is puhán omlós, elfogyasztáskor szinte elolvad az ember szájában. A cikk folytatását az Explorer Magazin 2008. augusztusi számában olvashatja!
|
Keresés |