Ma 2025. 02. 19., Zsuzsanna napja van |
Utazz el! Éld át! Írd meg!EXPLORERS WANTED! Keressük a világ legbátrabb utazóit, legvadabb fotóit / videóit, legvagányabb bloggereit. Jelentkezni az info@explorergroup.hu e-mail címen lehet. A felfedezők köztünk vannak! |
Vasárnapi gasztrotúra Brüsszelben
2009-04-28 | Utoljára módosítva: 2009-04-28 13:20:54
Szerz(ők): Chili & Vanilia Brüsszelt egyáltalán nem olyan könnyû megszeretni. Sokan hamar megbélyegzik, hogy kicsi, provinciális és kaotikus. Az európai fõváros nem kínálja tálcán magát, mint egy Párizs, hozzá venni kell a fáradságot és az idõt, hogy az ember felfedezze, és ráérezzen a hangulatára. Nos, a gasztronómia ennek egyik legkiválóbb és legkellemesebb módja. A belga szakácsmûvészetet és éttermi kultúrát a világ ínyencei igen nagyra tartják. Az ételekben a klasszikus francia alapok és rafinéria keveredik a német, holland rusztikussággal. Ez magyarul azt jelenti, hogy összetett, kifinomult fogásokat lehet enni, nagy adagokban. Belgiumban vasárnap szinte minden zárva tart, ínyenckedésre azonban az egyik legjobb alkalom.
Kevésbé elszánt és nagyalvó barátaimmal kicsit késõbb, a Sablon negyedben, a reggelizés fellegvárában: a Le Pain Quotidienben randevúzunk. A belga testvérpár ötlete középpontjában a legjobb minõségû hozzávalókból készülõ, házi sütésû kenyér, illetve pékáru áll. Az ember csak gyõzzön fegyelmezetten válogatni a guszta croissant-okból, magos kiflikbõl, baguette-ekbõl, valamint a nagy, közös, rusztikus asztalok közepén álló lekvárok, dzsemek és belga csokikrémek közül. A dõzsölõ reggeli után kivétel nélkül mindenki sétát igényel: a hangulatos Sablon negyedben galériák, lakberendezési boltok és jellegzetes épületek között bóklászhatunk, mindaddig, amíg nem gördül elénk az újabb kísértés: Pierre Marcolini csokoládészentélye. A cikk folytatását az Explorer Magazin 2007. márciusi számában olvashatják!
|
Keresés |